Minden idők: a legröhejesebb kiállítás

2015.11.02. 10:03

Igaz, hogy az angol hatodosztályban történt a hétvégén, de a tettes nem vasárnapi futballista, hanem a Leeds és a Swansea korábbi középpályása, Andy Robinson, aki fénykorában elismert játékos volt a harmadosztályban.

Feljebb nem jutott, de ez nem is érdekes, sokkal inkább az, amit tett - vagy sem - a Stockportban.

A hajrára cserélték be a Solihull ellen, idegenben, de fél perccel később máris "mehetett zuhanyozni", pedig a játék egy pillanatra sem folytatódott, miközben ő a pályán volt.

A videón jól látszik, hogy a cserét végző asszisztens többször is kérte Robinsont, hogy mutassa meg a stoplisait, illetve hogy nem visel semmilyen ékszert vagy bármit a kezén, és a középpályásnak igen nehezére esett engedelmeskedni. Még a nadrágja szárait is felhúzta egy pillanatra, hogy a spori lássa, ott sincs semmi szabályellenes.

Utána befutott a pályára, a partjelző magához intette a bírót, beszélt vele, aztán a játékvezető kiállította Robinsont. (5:38-nál kezdődik az akció.)

"Visszatérek a nyugdíjból, hogy élvezhessem ezt a nagyszerű játékot, aztán ilyen történik velem. Nem fogok olyasmiért elnézést kérni, amit sosem követtem el" - írta Robinson twitteren. (Holnap lesz 36 éves.)

A futballistát káromkodásért küldték le, valószínűleg egy félmondat elhagyhatta a száját, mikor a partjelző szívatta az ellenőrzéssel. Annyira fél, hogy még maga sem emlékezett rá. (De tegye föl a kezét, aki játszott nagypályán, és nem történt vele hasonló, csak nem mondta ki, vagy tényleg úgy, hogy azt senki se hallja.)