Megbuktatnák Kubatovot a szurkolói

2016.02.26. 08:45

A Ferencváros elnökéről kezdett szavazást az Ulloi129.huHogyan értékeled Kubatov Gábor ötéves elnöki periódusát?

A kérdésre egytől ötig terjedő skálán lehet választ adni. Az egyes a legrosszabb osztályzat, mint a suliban.

Fontos megjegyezni, hogy az FTC-nél két-három éve már nem lehet egységes szurkolói körről beszélni: az ultrák kiváltak, nem járnak mérkőzésekre. Ennek okát számos cikkben boncolgattuk, a leginkább a klubelnökkel vannak kifogásaik a kint maradóknak. Cserébe az FTC háborút indított ezen csoportok ellen, és tűzzel vassal irtja az FTC nevével szerintük jogtalanul élőket, visszaélőket, a Facebookról is töröltették a csapat nevére utaló csoportokat.

DBZOL20160223003
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ezt azért tartjuk fontosnak elmondani, mert az Ulloi129.hu nem tartozik a klubelnök kritikusai közé, ezért is meglepő, hogy a szavazás állása ezen az oldalon is kedvezőtlen Kubatovra nézve. 24 órával a szavazás elindítása után az állás azt mutatja, hogy az elnök nem a legnépszerűbb. 38 százalék 1-est adna, ezután legtöbben – a válaszadók 22,24 százaléka – négyesre értékelik az öt éve munkába álló Kubatov teljesítményét.

Holott Kubatov az elmúlt években sokat tett a csapat elismertségéért. Regnálása alatt átadták az új stadiont, a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő Groupama Arénát, kiszorították a látványos koreográfiák mellett legalább annyira a balhéiról is ismert szurkolói csoportokat, és kitiltották a legbalhésabb figuráit, és az idénre egy bajnokesélyes csapatot épített.

A Bors szerint a szavazás és a választási irodánál történtek között összefüggés lehet, sokaknak ugyanis egyszerűen „kifordul a gyomra“ a Fradi Security alkalmazottjaitól, amelynek korábban az egyenruháiban is pózoltak a választási irodánál a szocialista Nyakó Istvánt akadályozó férfiak. A Ferencváros közleményben tagadta, hogy közük lenne a szolnoki biztonsági emberekhez.

Nyílt levél Orbán Viktornak és Pintér Sándornak

és Német Ferencnek, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara elnökének. A Szurkolói Iroda az alábbi közleményt juttatta el az Indexnek (két nem ellenőrzött állítást kiszedtünk a szövegből):

A hírekből értesülhettünk, hogy miniszterelnök úr tegnap méltatlannak minősítette a választási irodánál történteket, és szerinte az ügy "mélyen ellentétes mindazzal, amit szeretnénk Magyarországon látni". Mi is úgy látjuk a helyzetet, ahogy a miniszterelnök úr, kiegészítve azzal, hogy amit hétvégénként látunk, az "mélyen ellentétes mindazzal, amit szeretnénk Magyarország stadionjaiban, sportcsarnokaiban látni"!

A  Nemzeti Választási Irodánál történtek rávilágítanak néhány problémára, amiket a szurkolók korábban már több fórumon felvetettek, de rendre lesöpörték javaslataikat, illetve homokba dugták a fejüket az illetékesek. Leírunk néhány tényt, ami nem feltételezéseken, összeesküvés-elméleteken nyugszik

-  A Ferencváros mérkőzéseinek biztonságáért felelő FRADI SECURITY Kft, -amelynek 50 %-ban tulajdonosa az FTC Labdarúgó Zrt. beazonosítható mellénnyel látja el dolgozóit. Tehát, aki mérkőzéseken - tehát nem farsangon, vagy hasonló esetben - készült felvételeken a Ferencváros rendezőinek mellényét, egyenruháját viseli, az  az FTC-t képviseli.

- már több esetben írt tényeket a hazai sajtó a rendezőség egyes tagjainak múltjáról, ami összeegyeztethetetlen lenne a sporttörvény ide vonatkozó passzusaival, ha nem tehetné meg a Ferencváros, hogy játszadozva a szurkolói koordinátor/hosztesz/jegyszedő/ supervisor szavakkal rendre kikerülje a sporttörvény betartását

- a Ferencváros rendezői legutóbb a Békéscsaba otthonában a hazai szektorban tették szóvá, hogy Kubatov Gábort nem szidhatják a hazai szurkolók. Máig nem tisztázott, hogy miként intézkedhettek a vendégeket kísérő rendezők a vendég szektortól térben jól elhatárolható hazai szektorban?

- a férfi kézilabda NB 1-ben a PLER - Komló meccs után verték meg a komlói szurkolókat azonosítatlan személyek. A pletykák és félreértések mihamarabbi tisztázását szolgálná, ha az ígért vizsgálat kiterjedne arra, hívott-e a PLER rendőröket, amikor ismeretlen férfiak ütni kezdték a Komlóiakat? A PLER rendezőjének kimenő hívás listájából ki kellene deríteni, kik lehettek az ismeretlen férfiak?

- a szurkolók parlamenti meghallgatásáról készült jegyzőkönyvben ezek a mondatok olvashatók. Mirkóczki Ádám: "Ezen biztonsági szolgálatok emberei azonosíthatatlanok, kétes elemek, erkölcsi bizonyítványról ne is beszéljünk, és folyamatosan önbíráskodást követnek el. Most sorolhatnám Kispesttől a Fradiig, hogy hol milyen problémák merültek fel ezekkel a biztonsági emberekkel kapcsolatban." illetve Kósa Lajostól: "A példa arra vonatkozott, és legyünk méltányosak, ez nem csak a Fradira igaz, hanem egyébként mindegyik csapatra, hogy a csapatok által alkalmazott rendezők, tehát azok a stewardok, guardok, izék, akik ott vannak rendező feliratú vagy még olyan se pólóban, azokkal van egyébként gond. Mert azok tényleg ellenőrizhetetlen, vagyis eddig, bár kellett volna, meg egyébként a vonatkozó őrző-védő szolgálatokról szóló szabályozás rendkívül szigorú, de pont ebben az esetben nem. És tényleg ott fű-fa-virág, világtalanok meg mindenfélék vannak, olyanok is, akik teljesen nyilvánvalóan alkalmatlanok, meg azok is, akik egyébként nem mennének át semmilyen vizsgálaton"

- fentiek ismeretében Kubatov Gábor nem mondhatja, hogy nem volt információja arról kiket alkalmaznak a Ferencváros rendezvényein. Mert ha az internetes fórumokra nem is figyelne, az országos sajtóban megjelentekre - ahol számtalanszor írtak a visszás, a kormánypártot is érintő esetekről - reagálva meg kellett volna tennie a szükséges lépéseket, amivel tisztázta volna a Ferencváros rendezői körüli zavaros helyzetet! A fenti bizottsági meghallgatásról is kellett, hogy informálódjon a jelen lévő Kindlovics Mátétól, illetve ismernie kellett az ülésen elhangzottakat, mert módosító javaslatot is nyújtott be a törvénnyel kapcsolatban.

- felmerül a kérdés, hogy ahogy a Quaestor botrány kirobbanásakor az AUDI azonnal jelezte, hogy nem kívánja adni a nevét zűrös klubhoz, az FTC támogatói vajon összeegyeztethetőnek tartják-e cégük filozófiájával, hogy támogassák a klubot, amíg ilyen zavaros ügyek fűződnek hozzá?

- a fenti dolgok a labdarúgó és kézilabda szurkolókon túl a FIDESZ szavazóit is érdeklik, mert a párt igazgatójához köthető személyek az ő pártjuk megítélését is rontják.

Függetlenül attól, hogy ki küldte a Választási Irodához azokat a személyeket, akik a Ferencváros rendezvényein rendezői feladatokat látnak el, az alapprobléma az, hogy ők mérkőzésbiztosításban részt vehetnek a Ferencváros következetességet és rendet zászlajára tűző elnökének, illetve az MLSZ vezetőinek tudtával. Ha Török Gábor politológus a szurkolókkal és a lelátókkal kapcsolatban mondott korbács és mézesmadzag elméletében ilyen korbácsra gondolt, abból nem csak a lelátóknak, de mint a legutóbbi események mutatták, a magyar társadalomnak sem lesz köszönet!