Hát most sem lesz megegyezés a fociban

2016.04.19. 08:26

Miközben úgy tűnt, hogy közelednek egymáshoz a stadionokat és az NB I.-es meccseket bojkottáló ultrák és szurkolók valamint az új stadionokkal európai feltételeket és követelményeket támasztó klubok, a háttérben továbbra is minden maradt a régiben.

A ferencvárosiak továbbra sem engednek se a klubvezetés, sem a szurkolók részéről, marad a szkenner, sőt, az MLSZ rendezésű Magyar Kupa döntőjében is az MLSZ a Ferencváros TC feltételeihez köti a ferencvárosi szurkolók bejutását a kupadöntőnek helyet adó Groupama Arénába.

Most az a fura helyzet áll elő, hogy az egyébként ilyen esetben semleges helyszínnek számító Groupamába az Újpest-szurkolók klubkártyával és jeggyel mehetnek be, míg a ferencvárosiak jeggyel, klubkártyával és vénaszkenneres ellenőrzés után.

Ezzel kapcsolatban megkerestük az MLSZ-t, még nem válaszoltak. Arról azonban, hogy van-e még ok a szigorra, arról Újpesten kaphattunk némi képet.

Az Újpest a hétvégén Debrecenbe látogatott a bajnokságban, a harmadik helyért küzd a két csapat. Az újpesti szurkolók közül 13-at a helyi rendőrök őrizetbe vettek. A Csakfoci.huidézi a szurkolókat:

„Mi vidéki lilák készültünk a debreceniek elleni meccsre és bevártunk egy 15 fős újpesti társaságot, akik különvonattal érkeztek Debrecenbe, a Nagyállomásra. Innen gyalogosan akartunk a stadionhoz menni, de útközben

felszálltunk a villamosra ahol énekeltünk egy keveset, amivel nyilván felhívtuk magunkra a figyelmet. (Már szurkolni sem lehet?) Aztán egyszer csak megjelentek a rend éber őrei.

Mi ekkor azt hittük, hogy kísérnek minket a stadionhoz, de nem ez lett."

A rendőrök megmotozták a szurkolókat, majd a leghangosabbakat megbilincselték. Azokat a szurkolókat, akiket előállították, három óra múlva, este 8 után engedték el, írja a lap. Más kérdés, hogy többen lekésték az utolsó vonatot, és hajnalig az állomáson kellett maradniuk.

A rendőrök a következőket írták az esetről, amit szintén a Csakfoci idéz: „A rendőrség április 16-án délután állampolgári bejelentés alapján egy csoporttal szemben intézkedett Debrecen belvárosában. (...) 13 fő a Szent Anna utcai megállóban villamosra szállt, ahol kiabáltak, köpködtek. Mivel a csoport tagjai a villamoson utazókban riadalmat és megbotránkozást keltettek viselkedésükkel, a villamosvezető leszállította őket a járműről a Kossuth téri megállóban. Ekkor egyikük ököllel beleütött a villamos oldalába, amellyel a járműben nem okozott kárt. (...) A rendőrök mind a 13 főt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol azt a férfit, aki beleütött a villamosba, garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, míg további 12 főt az eddig rendelkezésre álló adat alapján az esettel kapcsolatban tanúként hallgatták ki."