Egy idegen állt be az angol válogatottba, félbeszakadt az edzés

2016.05.19. 13:01

Angliában az egyik legforróbb témává vált, hogy mennyire biztonságos a futball, miután a hétvégén egy bombariadó miatt elhalasztották a Manchester United–Bournemouth bajnokit, szerdán pedig egy idegen állt be focizni az angol válogatott edzésére.

Nem is a helyzetek komolysága, hanem inkább a komolytalan hozzáállás ad izgalmas témát az angol sajtónak, hiszen mindkét eset inkább röhejes, mint félelmetes. A bombariadót vasárnap egy álbomba miatt kellett elrendelni, amit előzőleg éppen bombariadós gyakorlatok miatt tettek a stadionba, majd felejtettek ott a stadion biztonságáért felelős cég munkatársai.

Anglia vicces hely, a sajtó gúnyolódott egy jót a biztonsági cégen, kedden lejátszották az elhalasztott bajnokit, aztán szerdán néhány ember arcára odafagyhatott a mosoly, miután egy vadidegen állt be a nyári Európa-bajnokságra készülő angol válogatott edzésén focizni.

A fiatal egyébként egy VIP-tagsággal rendelkező vagyonos ember fia, a válogatott hivatalos szponzorcsíkkal ellátott mezében, a csuklóján a válogatott edzésére a belépést legálissá tévő szalaggal jelent meg a pályán, mint aki hivatalos minőségében van jelen.

A fiút az orvosi stáb egyik tagja szúrta ki, amikor a többiek éppen ivószünetet tartottak. A közelebbről meg nem nevezett fiatal Hodgsonhoz futott, majd mintha csak a saját edzésén lenne, kapura kezdett lőni a labdával. Aztán a fiút lekísérték a pályáról, majd a St George Park biztonsági személyzete távozásra szólította fel.

Az angol futballszövetség is kénytelen volt megszólalni, mint írták, tisztában vannak a fiatalember személyével - aki egyébként egy Twitter-híresség szeretne lenni, és a saját csatornáját illetve rádióadójának népszerűsítésére akarta felhasználni ezt a helyzetet -, és megvizsgálják az ügyet, azt sem kizárva, hogy az apja elveszíti VIP-klubtagságát.