Ismét sportolókat raboltak ki Rióban

2016.06.21. 08:58

Fegyveresek rabolták ki a hatszoros ausztrál paralimpikont Rio de Janeiróban, amikor éppen az augusztusi Játékokra készült fel.

Liesl Tesch elmondta, hogy a biciklijével közlekedett a Flamengo Beach-en, amikor egy fegyveres férfi a bringa átadására kényszerítette vasárnap. A paralimpiai csapat pszichoterapeutája, Sarah Ross is kénytelen volt odaadni a biciklijét a támadás során, írja a BBC.

A képen gyakorlatozó brazil és francia biztonsági erők a riói metróban:

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság közleményében arra szólította fel a brazil szervezőket, hogy javítsanak a közbiztonságon. Rettenetesnek nevezték a történteket és követelik, hogy a Játékok idején, de már előtte a felkészülésnél, az edzések helyszínein is erősítsék meg a biztonságot. 

A két rabló először a két nő pénzét követelte, majd miután mondták, nincs náluk, addig lökdösték őket, míg a sportolónő le nem esett a bicikliről. Az esetet többen is látták, de senki sem avatkozott közbe. 

Nem ez az első, hogy az olimpiára készülő sportolókat ért támadás, májusban spanyolokat raboltak ki, miközben az utcán sétáltak. Hiába rendeltek 85 ezer katonát Rióba a Játékokra, a statisztika szerint ismét egyre több a bűncselekmény a városban.

Megjegyzés: Brazíliában és Dél-Amerikában sokkal gyakoribbak az emberéletet követelő támadások, mint idehaza, ezért ha ön odalátogat és támadás éri, a legokosabb nem ellenkezni, hanem odaadni, amit követelnek, és akkor valószínűbb, hogy nem esik további bántódása.