Kiderült, hogy a nigériai U17-es válogatott 26 játékosa túlkoros

2016.08.04. 14:34

Elég komoly bajban van a nigériai U17-es futballválogatott, mert egy afrikai selejtezőjük előtt elrendelt kötelező vizsgálaton a hatvanfős keretükből huszonhat játékos megbukott az életkora miatt, legalábbis ezt állítja az African Football nevű honlap.

Forrásaik szerint majdnem a teljes kezdőcsapat odalett az afrikai szövetség által elrendelt MRI-vizsgálat miatt, úgyhogy azt se tudják, kivel álljanak ki a Niger elleni szombati selejtezőre.

Egy olyan futballista is megbukott, akit az U15-ös csapatból hoztak fel, mert akkora tehetség volt. 

A nigériai vezetők most el vannak kenődve a történtek miatt, ami érthető, mivel a megmaradt játékosok jóval gyengébb erőt képviselnek. Pedig U17-es szinten mindig is nagyon erős volt az ország, ötször volt világbajnoka ennek a korosztálynak, legutóbb 2015-ben nyertek. 

Az utóbbi években elég sok afrikai futballista keveredett gyanúba az életkora miatt, ezért is rendelte el az afrikai futballszövetség a vizsgálatokat, hogy ne legyenek ilyen visszaélések. A nigériaiakhoz először rendeltek ki független orvost, hogy felügyelje a vizsgálatokat, egy egyiptomi szakember kapta a feladatot. 

Néhány éve a nigériaiak sokszoros válogatott védőjéről, Taribo Westről terjesztették, hogy tizenkét évvel idősebb volt, mint amennyinek mondta magát, de a Lazio kameruni 17 évesének, Joseph Minalának is magyarázkodnia kellett, mert egy lap szerint valójában már 41 éves.