Anális szexszel fenyegetnek a diósgyőri szurkolók

2016.09.15. 18:45

A magyar futball szórakoztató, a maga módján.

Nehéz megfejteni mi járt a magukat Ultras Diógyőrnek nevező csoportosulás tagjainak fejében, amikor az egri kupameccsen bemutatott feliratot a lepedőre sprézték. Mindenesetre sikerült egy eddig ismeretlen szinttel gazdagítaniuk a magyar lelátói kultúrát, egyben egészen különös új színben feltüntetni a hazai ultrákat.

Alig két nappal a legutóbbi „Fussatok a pénzetekért, amíg nem az életetekért kell…” molinó után, amellyel oly bátran feszítettek a kihalt DVTK sporttelep előtt, ultráink ezúttal a csapat hétközi kupameccsén dörrentek rá az alulteljesítő focistákra. A DVTK ugyanis az elmúlt hat bajnokijából ötöt elvesztett, egy döntetlen mellett.

Míg a hétfői üzenet egyértelműen a félelemkeltésre játszott, a tegnapi felirat minden fenyegető szándéka ellenére leginkább bizarra sikerült.

A szabadversszerűen fragmentált prezentáció alaposan megnehezíti a befogadást, ezért idézném a hiteles átiratot:

Nekünk az élet
Nektek csak pénz
Nektek fájni fog
Nekünk nem annyira!
GYŐZELEM VAGY ANÁL!

Itt azért álljunk meg egy szóra. Mégis, milyen indíttatásból választhatták a belebegtetett büntetésnek éppen ezt a módját az elkeseredett szurkolók?

Valami szubkulturális poén volna, csak mi nem vágjuk? Vagy rejtett érzelmek törtek búvópatakként felszínre, és igazából ez egy macho coming out? Esetleg a színlelt primitívség mögött kifinomult pszichológia hadviselés rejlik, a börtönök világát áttételesen felidézve, kódoltan utalva a bundázásra? Miközben ezen rágódunk, ne felejtsük el észrevenni a szubtilis képi humort, az "O" betű anatómikusan szűkített nyílását.

Legalább ennyire eldönthetetlen, hogy hányan állhatnak a dolog mögött. Pár hülye gyerek túl sok Monstert ivott és azt hitte, hogy vicces, vagy komoly csapatmunka és brainstorming eredménye az akció.

Innen hova tovább? Az ember csak tapogatózik a teljes sötétségben. Még azt sem lehet eldönteni, hogy ez most durvulás jele volt vagy az enyhülésé. Talán majd abból kiderül, hogy mivel motiválnak a következő lepedőn. De ezek után a nekrofílián se lepődnék meg.