Ő az egyetlen, aki tudja hány szőrszál van Zidane zacsiján

2017.04.30. 13:12

Patrice Evra karrierje a végéhez közelít, de a beszólásairól (is) híres francia balhátvéd szóban erősebb, mint valaha. A Marseille-ben levezető játékos korábban már beszólt, Luis Fernandeznek, Rolland Courbis-nak, Bixente Lizarazunak és Lilien Thuramnak is, utóbbiról például azt mondta kedvesen, hogy "ahhoz, hogy Malcolm X legyél, nem elég, ha kalapot veszel és a rabszolgaságról szóló könyvekkel szaladgálsz".

De alázta már meg az Arsenal teljes csapatát is egy 2010-es kupameccs után úgy beszélve a párharcról, mint amin 11 felnőtt játszott 11 gyerek ellen.

Mindez azonban semmi ahhoz képest, amit Cristophe Dugarry kapott tőle. William Gallas-szal beszélgetve egy tévéműsorban a következőket mondta az általa csak "Duaring" néven emlegetett csatárról (gondolom jogi okok állnak a döntés mögött).

„Az a hogy is hívják? A bátyám azt mondta, figyeljek arra a Duaringra. Nem ez az igazi neve, de mindenki tudja, kiről beszélek. Ha van valami problémája, várom Marseille-ben, beszéljük meg.

Nekem nincs vele bajom, tisztelem őt. Világbajnok, Európa-bajnok, és azt hiszem, az egyetlen ember a világon, aki pontosan tudja, hány szőrszál van Zinedine Zidane zacskóján.

(Evra az angolban is bevett, és valamivel kulturáltabb "családi ékszer" kifejezést használja.)

Mindezzel nyilván arra célzott, hogy Dugarry nem annyira a saját képességeinek köszönheti címeit, mint annak, hogy jó időben volt jó helyen, amivel egyébként nehéz vitatkozni. Illetve, hogy esetleg a Zidane-nal való személyes kapcsolatának köszönheti, hogy egyáltalán bekerült a 98-ban és 2000-ben tornagyőztes válogatottba, aminek annyi alapja feltétlenül van, hogy Zidane és Dugarry 1996-ig csapattársak voltak a Bordeaux-ban.

Ami pedig az előzményeket illeti, Evrát nyilván az húzta fel, hogy a volt csatár lényegében azt mondta róla televíziós szakértőként, hogy bár a pályán kívül igazi vezér, de már annyira lassú és öreg, és a közepes csapatok ellen sem jelent jó megoldást a Marseille számára.