Követendő példát mutat a spanyol focista, aki Angliában milliárdos lett

2017.08.05. 10:31

Juan Mata, a Manchester United futballistája fizetésének az egy százalékát jótékony célra fordítja. Célja, hogy a világ szegényebb régióiban gyerekeket támogasson, akikből aztán futballista válhat, vagy legalább kiszakadhatnak a reménytelenségből.

Erről a The Players Tribune nevű neves oldalon írt, ahol sportolók írnak nagyszerű pillanatokról, az életükről, gondolataikról.

Juan Mata a Chelsea 2012-es Bajnokok Ligája-győzelmén keresztül mutatja be, hogy a futball világa mennyire csodálatos (a Bayern ellen hátrányban sem adták fel a döntőben, és sikerült egyenlíteniük, majd tizenegyesekkel nyerniük), és hogy mennyire sokszínű: abban a csapatban volt cseh, szerb, ghánai, portugál, spanyol, angol és elefántcsontparti.

Mata szerencsésnek tartja magát, amiért támogató közegbe született, ott volt a családja is, és most szeretné, ha minél több futballista csatlakozna kezdeményezéséhez, és fizetésük egy százalékát felajánlanák a szegény régiókban született gyerekek megsegítésére. Azt írta:

Elindítok valamit, ami, remélem, megváltoztatja a világot, még ha csak kicsiben is.

Mindez tökéletesen érthető is abban az időben, amikor soha nem látott mennyiségű pénz mozog a futballban, elég csak a nyár rekordigazolásaira gondolni.