Hemingway szerint Dunaszerdahely egy szlovák falu

2017.12.12. 14:13 Módosítva: 2017.12.12. 16:46

George F. Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta azt a mondatát, amivel valószínűleg sikerült végképp közellenséggé válnia a magyar futballszurkolók többsége előtt.

A beszélgetés a Honvéddal tavaly magyar bajnoki címet szerző Marco Rossi távozásának körülményeiről szólt, az excentrikus klubtulajdonos pedig elmondta, hogy februártól kezdődően hányszor és milyen módon próbálták meggyőzni az edzőt a maradásról, ám a szakember hajthatatlan volt. Az események ismertetését Hemingway azzal zárta, hogy: 

És aztán elment egy szlovák faluba edzőnek, hát a jóisten áldja meg, Isten vele, csak a pénzért ment, semmi másért.

A műsorvezető, Szombathy Pál ezt hallva vissza is kérdezett, hogy: "Dunaszerdahely egy szlovák falu?"

Amire Hemingway így felelt:

"Hát nem is ott lakik az ember, hanem Pozsonyban lakik. Miért nem lakik Dunaszerdahelybe'? Ha annyira izgalmas hely volna, biztos ott lakna."

Amiből nyilvánvaló, hogy Hemingway egyáltalán nem érezte, hogy Szombathy megütközése nem a falunak, hanem a "szlovák" jelzőnek szólt.

A tárgyszerűen egyébként pontos megfogalmazással Hemingwaynek egészen bizonyosan sikerült kiakasztania a határon túli magyarság dolgaiban különös érzékenységet mutató hazai futballszurkolókat, köztük az általa egyébként rajongott Orbán Viktorral.

Mint ismeretes, a miniszterelnök személyesen is ellátogatott a dunaszerdahelyi MOL Aréna nyitómeccsére, ahol többek közt meghallgathatta a szétszóratott magyarság általa is híressé tett himnuszát, a "Nélküled"-et.