A géppisztoly árnyékában kell igazán a hidegvér a tizenegyeshez

2017.12.16. 10:09 Módosítva: 2017-12-16 11:34:14

Sok tizenegyest láttunk már, amikor nagy volt a nyomás a végrehajtón, de ilyet még nem. Roberto Baggio az 1994-es világbajnoki döntő büntetőpárbajában a szanatóriumban érezhette magát az alábbi videó főszereplőjéhez képest.

Az alsóbb osztályú labdarúgó-bajnokságoknak komoly rajongótábora, egész kis kultusza alakult ki Magyarországon. Persze nem ok nélkül, a "mennyei megyeiben" még hétről-hétre történnek olyan dolgok, amikről a legtöbben azt gondolnák, hogy már csak a legendák világában léteznek.

Ám még a mi legkeményebb megyei másodosztályunk is csak ministránsfiú lehetne a brazil futball alsóbb régióihoz képest, ahol ez a videó készült. 

A riói nyomornegyedben – a favellában – járunk egy meccsen, és a mindent eldöntő büntetőhöz készülődve kapcsolódunk be az eseményekbe. Van kapu, kapus, végrehajtó és egy bíró, tökéletes szerelésben, de ezen a ponton vége is a normalitásnak. A tömeg élő tizenhatosként veszik körbe a főszereplőket (csak közelebbről), megy a vita, a lökdősődés, aztán egyszer csak felbukkan egy Kalasnyikov.

Innentől kezdve csak a résztvevők éppségért aggódunk, de végül szerencsére jó megoldás születik, amit egy égbe küldött sorozat is nyugtáz.

A csapatok neve és a végeredmény sajnos nem ismert, de ennél egyébként is sokkal legfontosabb, hogy mindenki élve hagyta el a pályát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?