Csak Oroszországban: betanított medve adja át a meccslabdát a bírónak

2018.04.16. 14:21

Egészen szürreális videó bukkant fel Redditen egy orosz harmadosztályú meccsről: kezdés előtt egy betanított medve tapsoltatta meg a közönséget, majd adta át ünnepélyesen a meccslabdát a bírónak.

A szürreális videóhoz még szürreálisabb felütés is járt: a posztoló által hozzáadott cím szerint az orosz futballszövetség emberei elismerték, hogy egy főpróbáról van szó, és az attrakcióval már a nyári világbajnokság nyitómeccsére, a június 14-i Oroszország-Szaúd-Arábia mérkőzésre készülnek.

Utóbbi állításnak megpróbáltunk utánanézni az orosz sajtóban az orosz nyelvben járatos kollégánk, Nyilas Gergő segítségével, de nem találtunk konkrét említést arról, hogy a helyi futballszövetségtől, netán a vb szervezőitől bárki elismerte volna, hogy valóban terveznek bármit is a nyitómeccsen. Annyi viszont biztos, hogy a medve nem hozott szerencsét a helyieknek, mert a Masuk-KVM 3-0-ra kikapott a vendég Angsuttól. Medvék kapcsán csak azt találtuk, hogy egy élő barnamedve lett az áprilisi cseljabinszki ifi hoki-vb kabalaállata.

Akárhogy is, a fenti mutatvány kapcsán csak remélni tudjuk, hogy humánusabb nevelést és idomítást kapott a medve a korábban a cirkuszoknál láncon tartott és vert elődeinél. Persze még így is felmerül, hogy ha hasonló mutatványt terveznének az oroszok a vb-re, akkor komoly felháborodásra számíthatnának az állatvédő szervezetektől.