Csak Oroszországban: betanított medve adja át a meccslabdát a bírónak

2018.04.16. 14:21

Egészen szürreális videó bukkant fel Redditen egy orosz harmadosztályú meccsről: kezdés előtt egy betanított medve tapsoltatta meg a közönséget, majd adta át ünnepélyesen a meccslabdát a bírónak.

A szürreális videóhoz még szürreálisabb felütés is járt: a posztoló által hozzáadott cím szerint az orosz futballszövetség emberei elismerték, hogy egy főpróbáról van szó, és az attrakcióval már a nyári világbajnokság nyitómeccsére, a június 14-i Oroszország-Szaúd-Arábia mérkőzésre készülnek.

Utóbbi állításnak megpróbáltunk utánanézni az orosz sajtóban az orosz nyelvben járatos kollégánk, Nyilas Gergő segítségével, de nem találtunk konkrét említést arról, hogy a helyi futballszövetségtől, netán a vb szervezőitől bárki elismerte volna, hogy valóban terveznek bármit is a nyitómeccsen. Annyi viszont biztos, hogy a medve nem hozott szerencsét a helyieknek, mert a Masuk-KVM 3-0-ra kikapott a vendég Angsuttól. Medvék kapcsán csak azt találtuk, hogy egy élő barnamedve lett az áprilisi cseljabinszki ifi hoki-vb kabalaállata.

Akárhogy is, a fenti mutatvány kapcsán csak remélni tudjuk, hogy humánusabb nevelést és idomítást kapott a medve a korábban a cirkuszoknál láncon tartott és vert elődeinél. Persze még így is felmerül, hogy ha hasonló mutatványt terveznének az oroszok a vb-re, akkor komoly felháborodásra számíthatnának az állatvédő szervezetektől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?