Halottnak hazudták játékosukat, hogy ne kelljen játszaniuk

2018.11.28. 18:47

Bizarr történet került elő az ír amatőr futballbajnokságból, ahol az egyik dublini csapat, a Ballybrack FC úgy töröltette az egyik meccsét, hogy halottnak hazudta saját játékosát.

A Ballybrack még múlt pénteken, november 23-án jelezte a Leinster Senior League (LSL) felé, hogy csütörtökön tragikus motorbalesetben meghalt a csapat játékosa, a spanyol Fernando Nuno La-Fuente, emiatt töröltetnék a hétvégi bajnokijukat. Csakhogy amikor az LSL képviselői fel akarták venni a kapcsolatot a családdal, hogy részvétüket nyilvánítsák, különös információkra bukkantak.

Először azt közölte velük a Ballybrack, hogy a játékos testét már haza is szállították Spanyolországba, majd hiába keresték a kórházakban vagy bármi más hivatalos fórumon a baleset tényét, semmire nem bukkantak. Végül arra jutottak, hogy La-Fuente már hetekkel korábban hazautazott Spanyolországba, és egyáltalán nem is halt meg. A liga egyelőre nem hozott döntést arról, milyen büntetést kap a Ballybrack, egyelőre vizsgálják, hogy a fegyelmi szabályzatuk alapján mivel büntethetik őket.

A nyomozás végére viszont csak a hétvégi forduló után jutottak, így szombaton minden LSL-meccsen egyperces gyászszünettel és fekete karszalaggal emlékeztek meg a többi csapat játékosai La-Fuentéről.

Végül a Ballybrack kedden kiadott közleményében kért elnézést az ál-halálhír miatt. Ebben azt írták, hogy a halálhír terjesztéséért felelős munkatársukat kirúgták.

via Deadspin

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?