Embert nem ért még olyan hógolyó zárótűz, mint a szerb partjelzőt

2018.12.16. 11:59

Fergeteges hógolyótámadás érte a Partizan Beograd-Macva Sabac szerb bajnoki mérkőzés partjelzőjét, aki a pályára futva tudott csak elmenekülni a zárótűzszerűen záporozó hólövedékek elől.

Egyáltalán nem ritka esemény a téli meccseken, hogy futballszurkolók brahiból vagy büntetésből hógolyóval támadjanak a közreműködőkre. A legnagyobb veszélyben persze a partjelzők vannak, akik elhelyezkésükből fakadóan tökéletes célpontot jelentenek, emellett pedig gyakran kénytelenek olyan helyzetekben állást foglalni, amik egyszerre kritikusak és roppant nehezen eldönthetők. 

A szombati Partizan-Macva Sabac (0-0) meccs egyik partjelzője is ennek a hagyománynak esett áldozatul, amikor a lefújás előtt pár perccel egy akciót követve befutott a hazai szektor elé. A szurkolók támadását valószínűleg az a piros lap magyarázza, amit az egyik begrádi játékos kapott a meccs 45. percében, illetve a 0-0-s eredmény sejttette unalom.

A másodpercenként elengedett hógolyók mennyiségéből mindenesetre erősen gyanús, hogy előtte az egész második félidőben nagyiparban gyártották őket a lelátón a bosszúra készülve.