Golfvilágbajnok akar lenni Shane Tusup

2019.01.16. 10:20

Sportágat vált Shane Tusup, az olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka korábbi edzője és férje, derül ki Tusup Facebook-bejegyzéséből, amiben arról ír, hogy golfozóként szeretne világbajnok lenni a "long drive" kategóriában, vagyis azon a vb-n, ahol a leghosszabb ütéssel lehet nyerni, persze szektoron belüli találattal – ez általában jóval 300 yard, tehát 274 méter fölött van. Az úszással azért szakít, mert már nem tud hova fejlődni edzői oldalon.

Tusup nehéz 2018-as évről ír, ami szakmailag és magánéleti oldalon is megterhelő volt neki, de pont ez segített neki abban, hogy belássa,

akkor a legboldogabb, amikor egy őrült, elérhetetlen célt hajszol.

Olyan célt, amit még kimondani is kínos.

Ezért kezdett egy olyan úszóval (Hosszú Katinka nevét nem írta le) dolgozni, aki a visszavonuláson gondolkodott, és azt tűzték ki célul, hogy uralják a 2016-os olimpiát, ami sikerült is.

Most pedig maga számára azt a célt tűzte ki, hogy világbajnok golfozó legyen a long drive kategóriában. Ez már csak azért is ambiciózus vállalás, mert 2018 augusztusában fogott először golfütőt a kezébe.

Ezeken a versenyeken egyébként átalakított, egyedi gyártású nyitóütőkkel indulnak a versenyzők. Általában repülőtereken, vagy egymás mellé épített amerikai futball pályákon mennek a versenyek, és nemcsak nagyot, hanem érvényeset kell ütni, tehát szektoron belül kell maradni. Ebben a sportban sokkal kisebb pénz van mint a rendes golfban, igaz nagyon látványos. Amíg a jobb tour-játékosok 300 yard (270 méter) körül ütögetnek a nyitóütések során, itt simán 380-400 yardig bombázzák el a labdát – egészítette ki információnkat Váczi János sportközgazdász.

(Tusup karrierváltását az M4Sport szúrta ki.)

Ön milyen sportágban tudná még elképzelni világbajnokként Tusupot?

 • 889
  MMA
 • 750
  Szinkronúszás
 • 657
  Műkorcsolya
 • 652
  Esport
 • 326
  Sakk
 • 314
  Amerikaifutball