A kapus, aki 90 másodperc alatt 2 félpályás gólt kapott

2019.10.28. 21:34

Viszonylag ritkán foglalkozunk a japán futballbajnokság másodosztályával, a J2 League-gel, de ha onnan előveszünk egy jelenetet, annak általában nyomós oka van. Most sincs ez másképp: a Montedio Yamagata és az Ehime vasárnapi meccsén ugyanis meglehetősen ritka bénázást hozott össze az Ehime kapusa, Omakoto Maszahiro, aki másfél perc alatt két félpályás gólt is kapott.

A Montedio 1-0-ra vezetett a 60. percben, amikor hirtelen beindították az ágyúkat távolról, előbb Nakamura Sun, majd Szakamoto Tacuhiro látott kihagyhatatlan lehetőséget maga előtt.

Mindkét gól teljesen érthetetlen a maga nemében:

  • Az elsőnél Okamoto valamiért a középpályán zajló játéktól 15-20 méterre, majdnem a kezdőkör közelében ólálkodik, ki tudja milyen megfontolásból, ennél esélye sem volt védeni.
  • Egy perccel később már csak a térfél közepéről próbált meg visszasprintelni, vetődött is, de ekkora sebesség mellett elvétette a labdát, ami ismét a hálóban kötött ki.

A Monteido videós összefoglalójának végén ott hagytunk még egy kisebb jelenetet, hogy megmutassuk, Okamoto ennyiben sem tanult, és egy negyed órával későbbi támadásnál ismét a kezdőkör közeléből figyelte az eseményeket.

A mérkőzést a Montedio nyerte 3-0-ra, ők a második helyen állnak a bajnokságban négy fordulóval a vége előtt, az Ehime a tizenhatodik.