Sose gondolná, ki tömi labdával Messit

2015.06.07. 09:45

A Bajnokok Ligája-döntő statisztikáit böngészve arra bukkantunk, hogy a világbajnok olasz hátvéd, Andrea Barzagli hibátlanul passzolt, mind a 31 átadása a társához ment, leginkább Andrea Pirlót játszotta meg, nyolc labdát is adott neki. (Pirlo nem bírta ki könnyek nélkül a meccs végén.)

A katalánoknál nem volt 100 százalékos teljesítmény, Sergi Busquets 95 százalékkal nyerni tudott ebben a rangsorban.

Majdnem Lionel Messinél volt a legtöbbször a labda, hiszen 69-szer kapta meg, 23-szor egyébként Dani Alvestől, akinek 73–szor passzoltak a társai. A két játékos labdakapcsolata az egész mezőnyt tekintve a legtöbb. Messi Rakitictől, tehát klasszikus középpályástól fele ennyi labdát kapott, vagyis 12-t.

A csereként beálló Xavi, aki közel 20 percet töltött a pályán, mindössze kétszer ért labdához, ebből egyszer rosszul oldotta meg a feladatot.

Messi és Suarez ellen is egyaránt ötször szabálytalankodtak, a legtöbbször – szintén ötször - Vidal miatt állították meg a játékot.

A 90 perc alatt csak egyszer kellett les miatt szabadrúgást ítélni.

A Barcelona 112 kilométert futott, ez kettővel kevesebb, mint a rivális adata, és eggyel kevesebb, mint a katalánok szezonátlaga. Mivel náluk volt többet a labda, életszerű, hogy kevesebbet futottak.

A Juventus nyolc szögletet rúghatott, a legtöbbet a szezonban a döntőre tartogatta.