Hol tartott Messi és C. Ronaldo Neymarhoz képest 23 évesen? Sehol.

2015.06.15. 13:08

A brazil válogatott sztárja, Neymar elégjó meccset játszott Peru ellen a Copa Americán: gólt fejelt, gólpasszt adott, és volt egy szenzációs csele is. Ami ennél is figyelemreméltóbb, az a válogatottbeli statisztikája 

A vasárnap éjszakai meccsen a 23 éves Neymar hatvannegyedszer volt válogatott, és fejesével negyvennegyedik gólját szerezte a brazil csapatban.
clk

Összehasonlításként érdemes megnézni a lenti táblázatban, hogy két másik aktív klasszis, a világ két legjobbja, Cristiano Ronaldo és Messi hol tartott ennyi idősen. Spoiler: agyonveri őket gólokban Neymar. 

Egy napon van amúgy a születésnapjuk Cristiano Ronaldóval, de ő 23 évesen több mint kétszer annyi gólt jegyez, mint a portugál fiatalon. Azt azért C. Ronaldo és Messi védelmében hozzá lehet tenni, hogy a brazil még otthon, a Santosban termelte a legtöbb gólt eddig, míg C a Manchester Unitedben, Messi meg ugye már akkor is a Barcában. Neymar 2013 nyara óta van a Barcánál, két szezon alatt 54 gólt szerzett, az utóbbiban 39-et termelt.

Neymar tizennyolc évesen mutatkozott be a felnőttválogatottban, és már az első mérkőzésén gólt szerzett az Egyesült Államok ellen, huszonnyolc perce volt a pályán. 

A válogatottban még mindig Pelé tartja a gólrekordot hetvenhét góllal, és bár Neymar gólátlaga (0,69) ebben a kategóriában nem közelíti meg a háromszoros világbajnokét (0,84), de arra még bőven van ideje, hogy beérje, ha ilyen tempóban rugdossa a gólokat a következő években. 

név válogatott gólok összes gól
Neymar   44   238
Cristiano Ronaldo   20   107
Messi   13   140