6,5 millió eurót kap a legjobban fizetett olasz, aki nem Pogba

2015.09.07. 19:24

Az olasz Gazzetta dello Sport összeszedte, mennyit keresnek az olasz bajnokságban, a Serie A-ban futballozók. A kimutatás szerint a legjobban fizetett játékos az AS Romaban szereplő Daniele De Rossi, aki évente nettó 6,5 milliót tesz zsebre. A képzeletbeli dobogón a második Gonzalo Higuaín (Napoli, 5,5 millió), harmadik pedig holtversenyben Paul Pogba (Juventus, 4,5 millió) és Edin Dzeko (AS Roma, 4,5 millió).

A nyolc klub összesen 882 milliót költ évente a játékosok bérére, de elég nagy a szorás a leggazdagabb és a legszegényebb klub között. A Juventus 124 millió euróval áll a lista élén, majd a Roma (113), és a Milan (101) követi, a többiek , így az Inter, Napoli, Lazio és Fiorentina már kevesebb mint száz milliót utal évente. A lista végén az újonc Frosino ne áll nyolc millióval, előtte a Carpi (13) és az Empoli (14) áll.

Az Internél Konsogbia (3,5 millió), az AC Milannál pedig Bacca (3,5 millió) vezet. Érdekesség, hogy mindkét játékos a nyáron érkezett a klubjához.

A tavalyi összegekhez képest az idén jobban jártak a futballisták, ugyanis 33 millióval emelkedett a bérük. A növekedést ráadásul úgy tudták elérni, hogy olyan jól keresők, mint például Tévez, Vidal, Kovacic, Hernanes, El Shaarawy is távozott az olasz élvonalból.