Nincs olyan csapat Európában, mint a Fradi

2015.09.21. 11:21

A Ferencváros a hétvégén a Békéscsabát is legyőzte a magyar futballbajnokságban, ezzel már kilenc forduló után áll pontveszteség nélkül a bajnokság élén. Európában összesen tíz olyan csapat van, amely eddig száz százalékos, de közülük a Fradi gyűjtötte eddig a legtöbb pontot.

A skót és a svájci bajnokság már a nyolcadik fordulónál tart, az Aberdeen és az FC Basel nem hibázott még. Az Aberdeen Alex Ferguson irányítása óta nem állt ilyen jól a bajnokságban, az pedig jó 30 éve volt. A későbbi MU-menedzserrel háromszor lett bajnok korábban a skót klub.

A szupercsapatok rangsorát a sorozatban ötször nyerő német Bayern München és a Borussia Dortmund, valamint a grúz Dinamo Tbiliszi folytatja, majd a négy győzelemmel álló Barcelona, Internazionale és az izraeli Maccabi Petach-Tikva következik. Szintén hibátlan még a három meccset nyerő görög Olimpiakosz.

Már nem veretlen hazája bajnokságában, de nyolcszor nyert a svéd AIK Stockholm is. Hétszer nem vesztett egymás után az észt Flora Tallinn, a szlovén Olimpija Ljubljana és a szerb Crvena Zvezda.

Az NB I. tavalyi szezonjában a Videoton 10 győzelem után először a 11. fordulóban kapott ki, végül hét pont előnnyel lett bajnok, éppen a Ferencváros előtt. Az európai győzelmi rekordot a Benfica tartja, a portugál csapat az 1972-73-as idényben 29 egymás utáni meccsen nem vesztett pontot.