A Chelsea a topfutball legpocsékabb csapata

2015.10.06. 08:03

A Chelsea minden idők legrosszabul teljesítő csapata, ha a bajnoki helyezésést és a játékosok értékét összevetjük, áll a CIES Futballkutató Intézet elemzésében.

A CIES statisztikájában a Chelsea a Premier League-t és az öt topbajnokságot (angol, francia, német, olasz, spanyol) tekintve is a legrosszabb. A Chelsea szombati vereségével a 16. helyen áll a bajnokságban, míg a PL-ben neki van a harmadik legértékesebb csapata. A két mérőszám alapján így -13-as érték jött ki. Ugyanennyit kapott a francia bajnokságban a Marseille, amely lemásolta Abramovics klubját.

Rajtuk kívül a Juventus, a Newcastle és Real Sociedad is mélyen az elvárható szint alatt teljesít eddig.

A legnagyobb meglepetést is a Ligue 1 szolgáltatta, az értéke alapján csak 19. Angers jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, +17-es értéke abszolútban is első helyet jelent. A Caen is elég jól teljesít a maga +13-ával.

A harmadik helyre a Leicester City jött be, a PL-ben az ötödik helyen áll miközben értékben csak a 17. A Bundesliga-újonc Ingolstadt is remekül teljesít eddig, +11-gyel vezeti a rangsort.

Van pár klub, ami azt hozza, ami elvárható az értéke alapján. A maga bajnokságában leggazdagabb Bayern München, PSG és Manchester City az első helyen is áll.

Az olasz bajnokságban az Internazionale és a Roma is telibelőtte a szintjét. Értékük alapján kapott sorszámuk megegyezik a helyezésükkel, második illetve negyedik.

A franciáknál is szerepel a PSG-n kívül két csapat, ami a helyén van, a Lorient mindkét listán a kilencedik, míg az Ajaccio huszadik.