A Felcsúté az NB I. harmadik legértékesebb kerete

2016.02.10. 09:06 Módosítva: 2016.02.10. 09:14

1,8 százalékkal nőtt a magyar bajnokság értéke, pontosabban az NB I.-es klubok játékoskeretének a becsült értéke a téli átigazolási szezonban, írja a Tranfermarkt alapján a Bors.

Az őszi szezon végén, december 15-én 24,38 milliárdot értek az itthoni játékosok, a héten kezdődő bajnokság előtt 24,81 milliárdot érhet.

 

A legjobban a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia futballcsapatának az értéke nőtt, 33,9 százalékkal, ami 600 millió forintot jelent, írja a lap, amely szerint „ez annak köszönhető, hogy az elméletileg a tehetséges, feltörekvő fiatalok szerepeltetésére szánt csapat immáron harmadik legértékesebb az élvonalban, köszönhetően a télen szerződött két magyar válogatott Forró Gyula és Zsidai László, illetve az öt légiós érkezésének”.

Szintén sokkal nőtt a Vasas értéke, míg a Ferencváros, a Videoton, a Debrecen, a Paks értéke csökkent. A legnagyobb értékcsökkenést az Újpest könyvelhette el, amely megvált a gólkirályi címre is esélyes szenegáli Mbaye Diagnétől. A Ferencváros az idősebb játékosok értékcsökkenése miatt, a Debrecen pedig vélhetően a télen a Palermóba távozott Balogh Norbert miatt került ebbe a körbe.