Rekordkevesen mentek a magyar bajnoki fordulóra

2016.09.22. 11:40

Hétközi fordulót rendeztek az NB I.-ben, ami előrevetítette, hogy a megszokottnál is kevesebben lesznek a stadionokban. Így nem akkora meglepetés – ám ettől még sokkoló tény –, hogy a hat mérkőzést egyes források szerint tízezren sem tekintették meg a helyszínen, mások szerint épphogy csak egy kicsivel többen (Nso.hu szerint 10314-en, az Nb1.hu szerint 9820an voltak összesen).

A helyzeten persze az sem segít, hogy a fél bajnokság albérletben játszik, bár abban bízni mondjuk meglehetős optimizmus volna, hogy a Hidegkúti stadion átadását követően az MTK szurkolói szignifikánsan javítanak majd az adatokon.

Az NB I. tizedik fordulójában az átlagnézőszám a szezonban először 2000 alá zuhant (1719 vagy 1636 fő), de a legnézettebb meccsen, a felcsúti Pancho Arénában rendezett Videoton-Ferencvároson sem voltak többen 3112-nél. Avagy hiába rendezték a legnagyobb rangadót a legkisebb stadionban, még így is üresen maradt a székek 10%-a, noha korábban arról adtak ki közleményt, hogy elfogytak a jegyek.

Még a Vasas pályáján albérletező Újpestnek sikerült kétezer feletti számot produkálnia (2500), legalábbis a Nemzeti Sport szerint, míg az Nb1.hu információi szerint éppen 2000-en voltak az Ilovszky stadionban. A harmadik legnézettebb meccset már nem egyértelműen kétezernél kevesebben látták, pedig a Debrecen saját, új, húszezres befogadóképességű stadionjában fogadhatta a Honvédot. És így sikerült 1685 nézőt becsábítania.

Gyirmóton 1400-an örülhettek a győzelemnek, Mezőkövesden pedig 1200-an szomorkodhattak a verség után. A legrosszabb számok az MTK-DVTK találkozóról érkeztek, a kék-fehérek utolsó dunaújvárosi fellépésére hivatalosan 402 néző volt kíváncsi.