Tessék megnézni a legnevetségesebb listát, ami oly sokat elárul a magyar bajnokságról!

2016.12.29. 14:00

Hétről hétre még mindig meg tudnak minket lepni a magyar futball szereplői. Már-már azt hihetnénk, hogy a magyar futballban nincs is lehetetlen, hacsak az nem, hogy kiderítsük, mennyit keresnek az abban résztvevők.

Szerencsére van némi rálátásunk, hogy a gazdag csapatok mire verik el a milliárdokat, hogy milyen pozíciókat kreálnak, csak hogy eltartsák a holdudvart, és azt is tudhatjuk, hogy kik a jelenkori magyar futball legnagyobb szerencselovagjai

Sajnos azonban ezek a szerencselovagok ma olyannyira befolyásos politikai pozícióban is vannak egyszerre, és túlságosan érzékenyek is a róluk megírt tényekre, hogy veszélybe került a még garantált átláthatóság, és ezt meg szeretnék szüntetni. De amíg van esély a pénzek útjának követésére, addig nincs nagy baj.

Most a Magyar Nemzet próbálta megtudakolni, hogy mennyi pénzt keresnek az első osztályú klubokban a focisták.

Ennek legegyszerűbb és leghivatalosabb módja, ha a kérdéseket nekiszegezzük a klubvezetőknek. Mondjuk én már pontosan tudom, hogy ez mennyire naiv elképzelés, de most már a nemzetesek is tudják.

A Magyar Nemzetnek adott válaszokból, hogy milyen fizetéseket adnak a játékosaiknak, az alábbi grafikon mindent elmond (Magyar Nemzetből).

Igen, jól látják, hogy a 12 klubból csak 2 válaszolt érdemben, a többiek úgy csinálnak, mintha a magyar futball az tényleg valami piaci alapon működő akármi lenne, ahol számítanak a piaci titkok, nem pedig egy államilag eltartott jószág lenne ez is.

Amúgy a Vasasnál 4-5 ezer eurót keresnek átlagosan, a Honvédnál 1000-5000 között keresnek, amihez még hozzájön a bónusz, azaz a pontpénz. 

Érdekesség, hogy George F. Hemingway két másodosztályú klubot említett, ahol jóval nagyobbak a fizetések, mint náluk, a felcsúti Puskás Akadémiát és a Békéscsabát. Az előbbin nem csodálkozunk.