A duplázó Messi futott a legkevesebbet a Clasicón

2017.04.26. 18:32

A Marca a Clasicóról közölt statisztikát, ebben azt szedte össze, melyik játékos, mennyit futott vasárnap este - és milyen tempóban -, amikor a Bernabeu stadionban 3-2-re verte a Barcelona a Real Madridot.

Lionel Messi 15 másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt, ez volt a második találata.

A kimutatásból tökéletesen látszik, aki 90 percig a pályán volt, azok közül Messi futott a legkevesebbet. Az is szembetűnő, hogy Sergi Roberto volt az egyetlen, aki 12 kilométer fölé jutott, ettől még elismerésre méltó és emlékezetes sprintet vágott ki a harmadik katalán gól előtt.

Messinek 8,19 kilométer volt a lábában, jól szervezte a játékot a középpályáról, amikor pedig kimozdult, és előre ment, a második hullámban érkezve kétszer is eredményes volt.

A rangsorban azért Piqué szerepel az élen, mert ő futott a leggyorsabban. Ronaldo azért második, mert nála csak a védő volt gyorsabb. A második Barca-gól szerzője, a horvát Rakitic mozgott a legstatikusabban, ezért áll utolsó helyen.

A táblázat azt is előrejelzi, mi várható Messitől a szezon hátralévő részében - kevés, viszont annál hatékonyabb futás -, de akár a következő szezonokban is.

A Barca egyébként összességében 105 kilométert futott, a Real megállt 98-nál. Ez azért érdekes, mert óriási tempó volt, és renegeteg kapuralövés, 40-szer lőttek kapura.

Viszonyításként: Dárdai Pál Herthája 120 kilométer körül szokott futni a Budanesligában.