Passzkirályok között is jöhet a Real–Barcelona-harc

2018.08.27. 15:19

Miután Cristiano Ronaldo eligazolt a Real Madridtól, nem igazán maradt senki a csapatban, akit párba lehetne állítani Lionel Messivel. A két csapat legizgalmasabb párharca így Ivan Rakiticé és Toni Kroosé lehet, ugyanis messze ők ketten a La Liga legjobban passzoló játékosai.

Mindössze két meccset játszottak le eddig a spanyol bajnokságban, de már most kezd körvonalazódni, hogy kik lesznek a középpálya urai. A liga legtöbbet passzoló játékosa Toni Kroos, aki 226 sikeres passznál jár, vagyis meccsenként 113 sikeres passza van. Őt követi Ivan Rakitic 214 passzal:

csak ők lépték eddig át a 200-as határt, a harmadik Aissa Mandi 173-nál jár.

A hosszú átadásokban is ez a duó vezet: a horvátnak 26, a németnek 25 van. A harmadik legtöbbel David Soria kapus rendelkezik 23-mal, tehát itt nem nagy a különbség. De míg Soria 42 passzt elrontott, addig Rakitic és Kroos is csak egyet-egyet. 

Ebből következik, hogy Kroosnak 195 sikeres rövid átadása volt két meccs után, míg Rakiticnek 173. A német ráadásul mindössze öt passzt rontott el (a horvát 14-et),

231 passzából csak hat volt rossz, vagyis 97,4 százalékos pontossággal passzol.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?