Huszonegy ott, húsz itt – Neymar történelmi szerda estéje

2020.12.10. 15:14
A szerda este bepótolt Paris Saint-Germain–Basaksehir Bajnokok Ligája-mérkőzés Neymarról szólt. Három gólja mellett olyan dolgot is elért, amire sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem volt még képes.

Valósággal átgázolt a Paris Saint-Germain a Basaksehiren az utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. A Neymar és Kylian Mbappé vezette PSG 5–1-re győzött a török együttes ellen.

Neymar mesterhármast szerzett, így feljött Messi és Ronaldo mögé a harmadik helyre, ami a legtöbb triplát illeti.

Ez volt a 28 éves támadó harmadik mesterhármasa a BL-ben, előtte a Celtic és a Crvena zvezda kapuját vette be ennyiszer.

Ezzel beállította Robert Lewandowski, Mario Gomez, Filippo Inzaghi és Luiz Adriano eredményét. Az élen a már említett két Aranylabda-halmozó áll, mindketten nyolc triplát szereztek eddig a legrangosabb európai kupasorozatban.

Van viszont olyan csúcs is a BL-ben, amit nem Messi és nem is Ronaldo tart.

Neymar lett az első futballista, aki két csapatban is eljutott legalább húsz gólig a Bajnokok Ligájában.

Korábban a Barcelona színeiben negyven mérkőzésen huszonegy gólt szerzett, míg a PSG-nél tegnap este megszerezte a huszadikat is.

A brazil sztár mellett Mbappé sem tétlenkedett, két találatával 21 évesen ő lett a legfiatalabb játékos, aki húsz gólig jutott a BL-ben.

Mindkettejüknek van esélye tovább gyarapítani góljainak számát, ugyanis a Paris Saint-Germain első helyen jutott tovább a Bajnokok Ligája H jelű csoportjából. A francia klub elnöke ráadásul arról nyilatkozott, hogy nemrégiben megkezdték tárgyalásaikat mindkét labdarúgóval a hosszabbítással kapcsolatban.