A City a legjobb, a Fradi a Barca, PSG, Real trió előtt a hatodik!

cies
2021.03.01. 13:23
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb kutatásában 31 európai futballbajnokságot vizsgált az InStat adatai alapján, hogy kiderüljön, melyik csapat játékosai passzolnak a legtöbbet hátrafelé, a győztes pedig Pep Guardiola manchesteri tikitakája lett.

A Premier League-et fölényesen vezető, a BL-ben fél lábbal már negyeddöntős, az FA-kupában negyeddöntőre, a Ligakupában döntőre váró City játékosai tökéletesen megvalósítják a katalán tréner labdabirtokláson alapuló életfelfogását, inkább indítják többször is újra hátulról a támadást, minthogy elherdálják a labdát. A manchesteri játékosok passzainak 41,6 százaléka megy hátrafelé, ezzel a vizsgált 31 bajnokság legkiemelkedőbbje.

A képzeletbeli dobogóra még két kelet-európai együttes, a brazilosan ukrán Sahtar Doneck (40,6) és a volt fehérvári tréner, Marko Nikolics által edzett orosz Lokomotiv Moszkva (40,1) állhatna fel.

A hármast két londoni, a Chelsea (39,4) és az Arsenal (39,3) követi, ezután viszont már a Ferencváros jön (39,2), amely megelőzi a Barcelonát (38,5), a PSG-t (38,4) és a Real Madridot (38,3) is!

A ligák összevetésében a PL emelkedik ki a 36,5 százalékos mutatójával, az osztrák élvonal (29,6) a sereghajtó, de a csapatok tekintetében így is az angol másodosztályú Wycombe Wanderers (24) áll leghátrébb.

Angliában a West Ham United (32,6) hátulról a harmadik ezen a listán, de így is remekel az idényben (jelenleg a 4. helyen áll), itthon pedig a Paksi FC (26,1) játékosai passzolnak a legkevesebbet hátrafelé.

A teljes listákat ide kattintva nézhetik át! 

Borítókép: Lluis Gene / AFP  • Tippek
  • Lakáshitel