Még a PL-nél is simábbak az NB I-es mérkőzések!

mu soton
2021.04.06. 15:22
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb posztjában a leginkább kiegyenlített, illetve legnagyobb különbségeket felvonultató bajnokságokat rangsorolta.

A 72 vizsgált élvonalat illetően a kolumbiai bajnokság volt az, amelyben a legkevesebb, legalább háromgólos differenciát hozó mérkőzés született, 126 összecsapásból csak ötször nyert minimum három találattal az egyik csapat, ez a 4 százalékos mutató a legalacsonyabb.

A másik végletet a Salamon-szigetek jelentik, ahol 110 bajnokiból 41-en volt legalább három gól a felek között, ez pedig 37,3 százalékos mutatót jelent.

A vizsgált UEFA-tagállamok közül Albániától (8,8%) Moldováig (31,2%) terjed a skála, a topligák közül a Bundesligában minden ötödik meccs (20,9%) simának számít.

A 72 vizsgált ország átlaga 14,5 százalékot ad ki, ennél csupán a La Ligában (11,4%) van kevesebb sima meccs, a Ligue 1-ben (15%), a Premier League-ben (17,2%) és a Serie A-ban (17,7%) egyaránt több a nagy különbségű összecsapás.

Érdekesség, hogy a labdarúgó NB I-ben még a Premier League-arányoknál is magasabb a sima mérkőzések mennyisége, 155 összecsapásból 27 ilyen volt, ami 17,4 százaléknak felel meg.

A teljes listát itt böngészheti! 

(Borítókép: A Manchester United februárban 9–0-ra legyőzte a Southamptont – Laurence Griffiths / AFP)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla