A GP-döntő is tét Tokióban

2008.11.28. 12:50

Az év utolsó GP-versenyén a 180 ezer dolláron túl, a decemberi GP-döntőn való részvételért is harcolnak az indulók. Ezúttal nincs magyar versenyző a mezőnyben.

Pénteken magyar idő szerint kora délután kezdődik Tokióban a hatodik, és egyben utolsó GP-verseny idén a műkorcsolyázók számára. A tét a számonként 180 ezer dollár összdíjazáson túl a decemberi GP-döntőn való indulási jog kiharcolása.

Minden versenyző két GP-versenyen indulhatott az ősz folyamán, és a helyezéseiknek megfelelően pontokat kapnak, amelyek alapján minden számban a legtöbb pontot gyűjtött hat versenyző lehet majd ott a dél-koreai döntőn.

A japán GP-n a nőknél várhatóan két hazai versenyző, a világbajnoki címvédő Mao Asada illetve Yukari Nakano párharcát hozza a verseny.

A férfiaknál elvileg még négy versenyzőnek van esélye arra, hogy kvalifikálja magát a GP-döntőre, de az biztos, hogy lesz, aki csalódottan távozik majd Japánból. A legnagyobb név az indulók között az idei vb bronzérmese, Johnny Weir, akinek elsőségét a szintén amerikai Stephen Carriere vagy a francia Yannick Ponsero veszélyeztetheti.

A párosok versenyében a vb-bronzérmes Jessica Dubé-Bryce Davison felállású francia duó, és a Csing Pang-Csian Tong kínai kettős közül kerül ki várhatóan a győztes.

A jégtáncosoknál Federica Faiella-Massimo Scali illetve Nathalie Pechalat-Fabian Bourzat között szoros versenyre számíthatunk az első helyért, amelybe esetleg az aktuális junior-világbajnok amerikai kettős is bele szólhat még.

Magyar versenyző ezúttal nem indul.

NHK Kupa, Tokió - program

Péntek:
Nők: rövid program
Férfiak: rövid program
Párosok: rövid program
Jégtánc: kötelező és orginal

Szombat:
Nők: szabad korcsolyázás
Párosok: szabadkorcsolyázás
Jégtánc: kűr

Vasárnap:
Férfiak: szabadkorcsolyázás
Gála