Tényleg jobbak lettek

2008.12.12. 07:08

A rövid pályás gyorskorcsolyázók az elmúlt két Világkupán sorra országos csúcsokat döntöttek, és ha tudják tartani formájukat, a lehető legnagyobb csapattal utazhatnak a vancouveri téli olimpiára.

"Az ázsiai Világkupák azt hozták, amit vártunk, egyéniben és csapatban is úgy szerepeltek a versenyzőink" - számolt be a pekingi és a naganói versenyekről Boda Csaba. A rövid pályás gyorskorcsolyázók szakágvezetője elmondta, Pekingben az ötödikként végzett női váltó és a hatodik Galambos Gábor is országos csúcsot döntött. Boda novemberben, az első két Vk-futam után mondta azt, egyre jobbak lesznek.

A kínai Vk-versenyen történt egy súlyos baleset is, egy esésnél Lóth Dávid Manónak elszakadt a vállrögzítő szalagja. Legalább hat hetet ki kell hagynia, februárra térhet vissza a váltó biztos tagja. Helyette a tizenhetedik évét még be sem töltött Béres Bence került a váltóba.

A lányoknál és a fiúknál is látszik most már a három-három legjobb. Előbbieknél Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika jelenti ezt, ráadásul hozzájuk csatlakozik hamarosan a súlyos sérüléséből visszatért Keszler Andrea is. A fiúnál Galambos mellett Darázs Péter és Knoch Viktor tartozik ide.

"A legjobbjaink továbbra is a legjobb 32-36 között végeznek. Ez azt jelenti, ha tartják formájukat, a jó világranglista-helyezések miatt kedvező sorsolást kapunk a két 2009-es észak-amerikai olimpiai kvalifikációs Világkupa-futamra. Ott pedig így elérhető lenne a célunk, a maximális, tízfős vancouveri csapat."

Ezen a hétvégén itthon versenyeznek, de a legjobbak csak megmutatják magukat a budapesti Mikulás-kupán. A felnőtt mezőny nem lesz olyan erős a hagyományos tornán, így a váltó csak bemutató jelleggel lép jégre.