Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A short trackes Knochnak félóra hiányzik az emlékeiből

2009.03.08. 09:27 Módosítva: 2009-03-08 16:46:36

Noha Knoch Viktor bukása miatt már a pénteki 1000 méteres számmal befejezte szereplését a bécsi rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon, mégsem csalódott, mert amint azt mondta, kifejezetten sikeres szezont zárt.

"Egyáltalán nem vagyok magam alatt. Jól alakult a mostani idény, illetve nem ezen a vb-n múlik az olimpiai kvalifikáció, így nincs miért elkeserednem. Ha ezen múlt volna az ötkarikás részvétel, akkor rajthoz tudtam volna állni szombaton is, de ezt elővigyázatosságból nem kockáztattuk meg" - nyilatkozta a köztudatba három éve, 1500-on elért olimpiai ötödik helyével berobbant versenyző az MTI-nek.

Sérülésével kapcsolatban megjegyezte, hogy nem tudja felidézni az esetet, mert mintegy félóra teljesen kiesett az emlékezetéből. Bevallása szerint még szombat reggel is fájt a feje, ezért határoztak végül a visszalépés mellett.

"Igazából a két hét múlva esedékes országos bajnokságon sem szeretnék már indulni. Hosszú volt a szezon és pihennem kell, úgyis korán kezdjük a felkészülést a következő évadra. Persze aztán lehet, hogy mégis rajthoz állok majd, de jelenleg nem érzek indíttatást rá" - mondta a még mindig csak 19 éves Knoch.