Auguszta
-4 °C
2 °C

Hoffmann Nórát kiengedték a kórházból

2009.03.13. 12:43

Hoffmann Nóra fejsérülése után már elhagyta a kórházat, arról még nem született döntés, hogy a jégtáncos párjával, Makszim Zavozinnal indul-e a március 23-án kezdődő Los Angeles-i műkorcsolya-világbajnokságon.

Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: Hoffmann egyelőre nem próbált meg jégre lépni, talán pénteken kerül sor erre. Hozzátette, a 23 éves versenyző nem adta fel, hogy párjával részt vegyenek a vb-n, de hétfőig nem várható döntés az indulásról. Hoffmann múlt héten szenvedett súlyos fejsérülést, amikor egy New York-i edzés során megbotlott és fejjel nekiesett a palánk nyitott ajtajának.

A tavaly alakult jégtánckettős rendkívül peches, hiszen eddig többször is a balszerencse akadályozta vagy zavarta meg a szereplésben: tavaly novemberben Zavozin betegsége miatt nem tudtak elindulni a zágrábi Golden Spin viadalon, majd januárban, a helsinki Európa-bajnokságon a kűr előtt - a 11. helyen állva - kellett visszalépniük hasonló okból. A vb-n sérülés miatt biztosan nem indul Sebestyén Júlia.