Nem indul a vb-n a Hoffmann, Zavozin jégtáncpáros

2009.03.16. 16:31

Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett Hoffmann megpróbált jégre lépni, de minden mozdulat nehezére esett, továbbá szédülése mostanáig sem múlt el.

Hoffmann két hete sérült meg, amikor egy New York-i edzés során megbotlott és fejjel nekiesett a palánk nyitott ajtajának.

"Hosszú folyamat lesz a felépülés és számos vizsgálat is vár még rá, például ma újabb CT-felvételt készítenek a fejéről" - mondta Sallak, aki egyúttal jelezte, hogy jégtáncban így a juniorkorú László Emese, Fejes Máté kettős képviseli majd Magyarországot a vb-n.

A tavaly összeállt Hoffmann, Zavozin duó rendkívül peches, hiszen eddig többször is a balszerencse akadályozta, vagy zavarta meg a szereplésben: tavaly novemberben Zavozin betegsége miatt nem tudtak elindulni a zágrábi Golden Spin viadalon, majd januárban, a helsinki Európa-bajnokságon a kűr előtt - a 11. helyen állva - kellett visszalépniük hasonló okból. A vb-n sérülés miatt szintén nem vehet részt Sebestyén Júlia. (MTI)