Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezüstérmes vegyescsapatunk a curling vb-n

2009.04.25. 14:33

Ezüstérmes lett a Szekeres Ildikó és Nagy György alkotta magyar csaat az olaszországi Cortina d'Ampezzóban rendezett vegyes curling-világbajnokságon.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a magyar duó a döntőben 7-4-re kapott ki a svájciaktól. A harmadik helyen a címvédő kanadaiak végeztek, akik jó hajrával 6-5-re verték a kínaiakat. A 27 párosból álló mezőnyt három kilences csoportba sorolták, a magyarok hat győzelemmel és két vereséggel a kínaiak mögött jutottak a legjobb hat közé. Ezt követően a csehek és a finnek legyőzésével kerültek az elődöntőbe, majd a kanadaiak elleni sikerrel a fináléba. Már a legjobb négy közé jutással is hazai sportágtörténeti bravúrt hajtottak végre, eddig ugyanis ez magyaroknak még nem sikerült. A vegyes párosok 2007 óta küzdenek világbajnoki érmekért. Ebben a szakágban, szemben a hagyományos csapatversenyekkel, melyekben négy-négy játékos alkot egy-egy együttest, ketten-ketten (egy nő és egy férfi) lépnek jégre. A vegyes világbajnokságon rendre a világ legjobb játékosaiból alakult párosok indulnak.