Súlyos sérülés az alpesisí-Vk első futamán

2009.10.24. 13:03 Módosítva: 2009.10.24. 14:52

Súlyos sérülést szenvedett a hazai közönség előtt szereplő Nicole Hosp az ausztriai Söldenben, ahol szombaton elrajtolt az alpesi síelők Világkupa-sorozata. A 2007-ben összetett Vk-győztes versenyző az óriás-műlesiklás első futama során bukott, a balesetet követően sokáig állt a viadal, a szerencsétlenül járt síelőt mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Hosp a helikopteres szállítása előtt elmondta, a hátára esett, ezután fordult ki a térde, majd szúró fájdalmat érzett.

Most már biztos, hogy a 26 éves Hosp térdszalagszakadást szenvedett. A Der Standard beszámolója szerint nem a sízőnő korábban sérült bal lába, hanem az egészséges jobb lába szenvedett károkat.

hosp

Hosp a 2008/09-es szezonban több sérülést is szenvedett, a januári zágrábi futamon több más baj mellett részlegesen elszakadt a keresztszalag a bal térdében. Februárban azonban már vissza is térhetett.

A mostani sérülés az első hírek szerint komolyabb, még szombaton megműtik az osztrák sportolónőt. Úgy tűnik, nem lesz ott a februári, vancouveri téli olimpián.

A 26 éves Nicole Hosp sokoldalú sízínek számít, az alpesi sí öt műfaja közül már négyben nyert Világkupa-futamot. Az összetett Vk 2007-es megnyerése mellett ugyanebben az évben győzött az arei világbajnokságon, óriás-műlesiklásban. Egy évvel korábban, a torinói olimpián műlesiklásban ezüstérmes lett.

A söldeni óriás-műlesikló futamot a finn Tanja Poutieinen nyerte, úgy, hogy az első futam után még harmadik volt. Csupán egy századdal maradt le mögötte a hazaiak versenyzője, a tavaly itt győztes Katrin Zettel, pedig nagyot hibázott. Az első futam után éllovas olasz Denise Karbon harmadik lett.

Vasárnap a férfiak óriás-műlesikló versenyét tartják Söldenben, a Világkupa november közepén folytatódik a sarkkörön túli Leviben, Finnországban.