Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átadták a vancouveri olimpiai falut

2009.11.05. 14:48

Száz nappal a jövő februári, vancouveri téli ötkarikás játékok megnyitója előtt a szervezőbizottság (VANOC) szerdán átvette az olimpiai falut. A VANOC megkezdte az 1100 épület felkészítését, ezek háromezer résztvevőnek biztosítanak majd szállást február 12. és 28. között.

Az épületekből - amelyek a központi udvar körül helyezkednek el - festői kilátás nyílik az óceánpartra, a havas hegytetőkre, valamint Vancouver belvárosának felhőkarcolóira. A faluban lesz bank, kávézó, üzletek és egy posta is.

A 940 millió dolláros beruházás nagy mértékben átlépte a tervezett költségvetést, miután az anyagi fedezetet korábban vállaló New York-i alapítvány a gazdasági világválságra hivatkozva visszalépett a megállapodástól. A szervezők ezt követően Vancouver pénzügyi segítségét kérték, az olimpiai falu pedig az esemény után a város tulajdonába kerül, amely igyekszik majd értékesíteni az épületeket, hogy visszanyerje a befektetett pénzt.

John Furlong, az ötkarikás szervezőbizottság vezetője a ceremónia után elmondta, hogy a 2014-es szocsi téli, és a 2016-os riói olimpia szervezői is megtekintették már a falut Vancouverben.