Elődöntőben a női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó

2009.11.07. 09:03

Bejutott a vasárnap sorra kerülő elődöntőbe a magyar női váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali Világkupáján, a negyeddöntőben nyújtott teljesítménynek köszönhetően.

Az olimpiai kvalifikációs viadal honlapjának tanúsága szerint a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Lajtos Szandra összetételű csapat a második helyen végzett magyar idő szerint péntek éjszakai futamában.

A férfiváltónak nem sikerült bekerülnie a legjobb nyolc közé, a Knoch Viktor, Darázs Péter, Galambos Gábor, Béres Bence alkotta négyes harmadikként zárt futamában, s ez nem volt elég az elődöntőbe jutáshoz. A váltó az időeredmények alapján a 11. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Egyéniben 1000 méteren Knoch, Heidum és Huszár folytathatja a versenyzést.

A program szombaton mind a férfiaknál, mind a nőknél az 500 és az 1500 méteres számok negyeddöntőivel, elődöntőivel és döntőivel folytatódik.

A magyaroknak az olimpiai kvóták megszerzéséhez ennek a viadalnak, és az egyesült államokbeli Marquette-ben sorra kerülő, jövő hétvégi Vk-versenynek az összesítésében 1500 méteren a legjobb 36 között kell végezniük, míg az 500 és 1000 méteres távokon a legjobb 32, váltóban pedig az első nyolc között kell zárniuk.