Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Francia és szlovák győzelem az első fedettpályás alpesi sí Eb-n

2009.11.07. 18:37

A francia Jean-Baptiste Grange és a szlovák Veronika Zuzulova nyerte szombaton az első alkalommal megrendezett fedettpályás alpesi sí Európa-bajnokságot.

A franciaországi viadalon, amely a tavaly májusban megalapított Európai Sí Szövetség (ESF) első önálló rendezésű versenye volt, tíz ország képviselői indultak műlesiklásban.

Az amneville-i csarnokban kialakított 436 méter hosszú pályán a férfiaknál Grange, az olasz Manfred Mölgg és Christof Innerhofer, valamint a svájci Marc Gini, a nőknél pedig Zuzolova, továbbá a francia Marion Pellissier és Nastasia Noens, illetve az olasz Denise Karbon jutott be az elődöntőbe.

A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) és a svájci, francia, olasz és osztrák szövetségek által életre hívott európai szervezet közötti viszály miatt a FIS nem tüntette fel a versenyt az éves naptárban. Az aranyérmesek 10 ezer eurós pénzjutalomban részesültek, míg a második helyezettek hatezer, a harmadikok pedig négyezer euróval lettek gazdagabbak. Ezen felül a döntőben elért leggyorsabb időért háromezer eurós prémium járt.

Férfiak:

A 3. helyért: Mölgg 35.31 mp – Gini 35.37

Döntő: Grange 34.54 – Innerhofer 34.78

Nők:

A 3. helyért: Pellissier 37.91 – Denise Karbon 38.45

Döntő: Zuzulova 37.20 – Noens 38.21