Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz olimpikon a rövidpályás gyorskorcsolyaváltó

2009.11.14. 09:23

Nem sikerült kiharcolnia a februári vancouveri téli olimpián való indulás jogát a magyar férfi váltónak a Marquette-ben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa pénteki versenynapján.

 

A viadal honlapja szerint a Knoch Viktor, Galambos Gábor, Darázs Péter, Béres Bence összetételű kvartett futamában a koreai és az orosz váltó mögött végzett, így nem jutott be a negyeddöntőbe, s végül a 13. helyen zárt. Az olimpiai kvalifikációhoz azonban a legjobb nyolc között kellett volna végezni az itteni és az elmúlt hétvégi montreáli Vk összesítésében, de Knochék egy héttel ezelőtt is csak a 11-dikek lettek.

A női váltó azonban a magyar csapat számításai szerint már elérte a vancouveri induláshoz szükséges limitet, a Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea négyes ugyanis bejutott az elődöntőbe, vagyis a nyolcadik helynél nem zárhatja rosszabb eredménnyel az amerikai versenyt. Huszárék Montrealban hetedikek lettek.

Egyéniben 1000 méteren a férfiak közül senki nem jutott tovább a pénteki selejtezőkből, az összesített eredmények alapján azonban két kvótát itt is szereztek a magyarok, miközben a lányoknál csak Heidum állhat rajthoz a vasárnapi folytatásban, de a kvalifikáció szempontjából szintén két sikerrel lehet számolni, mert Huszár is az előírt limiten belül végzett összesítésben. A program magyar idő szerint szombaton éjszaka az 500-as és az 1500-as távok további versenyszámaival és döntőivel folytatódik.