Nem lesz olimpikon a rövidpályás gyorskorcsolyaváltó

2009.11.14. 09:23

Nem sikerült kiharcolnia a februári vancouveri téli olimpián való indulás jogát a magyar férfi váltónak a Marquette-ben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa pénteki versenynapján.

 

A viadal honlapja szerint a Knoch Viktor, Galambos Gábor, Darázs Péter, Béres Bence összetételű kvartett futamában a koreai és az orosz váltó mögött végzett, így nem jutott be a negyeddöntőbe, s végül a 13. helyen zárt. Az olimpiai kvalifikációhoz azonban a legjobb nyolc között kellett volna végezni az itteni és az elmúlt hétvégi montreáli Vk összesítésében, de Knochék egy héttel ezelőtt is csak a 11-dikek lettek.

A női váltó azonban a magyar csapat számításai szerint már elérte a vancouveri induláshoz szükséges limitet, a Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea négyes ugyanis bejutott az elődöntőbe, vagyis a nyolcadik helynél nem zárhatja rosszabb eredménnyel az amerikai versenyt. Huszárék Montrealban hetedikek lettek.

Egyéniben 1000 méteren a férfiak közül senki nem jutott tovább a pénteki selejtezőkből, az összesített eredmények alapján azonban két kvótát itt is szereztek a magyarok, miközben a lányoknál csak Heidum állhat rajthoz a vasárnapi folytatásban, de a kvalifikáció szempontjából szintén két sikerrel lehet számolni, mert Huszár is az előírt limiten belül végzett összesítésben. A program magyar idő szerint szombaton éjszaka az 500-as és az 1500-as távok további versenyszámaival és döntőivel folytatódik.