Judit
2 °C
7 °C

Colbert már 36 milliót hozott az amerikai gyorskorcsolyázóknak

2009.11.16. 08:48 Módosítva: 2009-11-16 08:48:27

Egy hét alatt a hiányzó bevétel kétharmada befolyt az amerikai gyorskorcsolyázókhoz a Stephen Colberttel kötött megállapodásból. A humorista elviccelődik a sportolókon, a sportágon, bíztatja a nézőit, hogy támogassák őket, cserébe a korcsolyázók combján ott feszít a Colbert Nation felirat. A két legjobb amerikai azonban egyelőre nem kért az üzletből.

Váratlanul gyorsan gyümölcsöző lett az amerikai gyorskorcsolya-válogatott és Stephen Colbert friss együttműködése: egy hét alatt 202 ezer dollárt (36,5 millió forint) gyűjtött össze a megszorult sportolóknak a humorista. A Megyeri híd majdnem névadója azután ajánlotta fel a segítségét, hogy a korcsolyázók legnagyobb támogatója, a holland DSB Bank csődbe ment és ezzel 300 ezer dollár (ötvenmillió forint) kiesett a költségvetésükből.

Colbert azt ajánlotta a gyorskorcsolyázóknak, hogy százezer dollárt fixen ad nekik, a hiányzó összeget pedig műsorán keresztül a nézők meggyőzésével próbálja összeszedni. Ráadásul azt is vállalta, műsorában rendszeresen megjelennek majd a gyorskorcsolyázók. Cserében a sportolók combján és a sapkáján helyezik el a Colbert Nation feliratot. A mostani bejelentésről csak az nem derült ki a híradásokból, hogy a befolyt 202 ezer dollárban benne van-e az a százezer, amit Colbert ajánlott.

col450

Amikor bejelentették a megállapodást, többek szerint félő volt, tényleg jó-e ez a sportolóknak. Mert Colbert lehet, hogy összeszedi a pénzt (az aláíráskor még ez is kétséges volt), de a műsorában akár hülyét is csinálhat belőlük. A Comedy Centralon futó műsorban valóban Colbert valóban elviccelődött a sportolókon: megmutatta, milyen erős egy gyorskorcsolyázónő feneke a feszülős mezben és rázta az öklét a kanadaiakra, mert azok korlátozzák az amerikaiak számára az edzésidőt az olimpiai helyszíneken. Kínos azonban biztosan nem volt ez a nyilvánosság.

Egyelőre nem tudni, milyen megfontolásból, de a két legjobb amerikai mégsem kér Colbertből. A „hosszúpályások” és a rövidpályások is Világkupa-futamokon versenyeztek a hétvégén, Shani Davis és a rövidpályás Apolo Anton Ohno azonban nem viselte magán a Colbert Nation-logót. A gyorskorcsolyázók ügyvezetője, Bob Crowley azt mondta, a két sportolónak nincs megállapodása a válogatottal, vagyis nem kapnak támogatást a befolyó szponzori pénzekből. Davisnek ugyanis egyéni megállapodása volt a csődbe jutott DSB Bankkal.

A két sportoló egyébként gyerekkori barát, Ohno kétszeres olimpiai bajnok, Davis pedig a téli játékok első fekete egyéni aranyérmese volt 2006-ban. És az is közös bennük, hogy mindig is szerették a saját útjukat járni. Colbert úgy oldotta meg a helyzetet, hogy miközben a hétvégi sikerekről áradozott Ohnót egyszer említette (más összefüggésben), Davist pedig egyszer sem, noha utóbbi a berlini Vk-n két pályacsúcsot is felállított és elmondása szerint élete legjobb formájában van – kevesebb, mint száz nappal a vancouveri olimpia előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?