Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szexuális zaklatásért kirúgták a gyorskorcsolyaedzőt

2009.11.24. 10:12 Módosítva: 2009-11-24 10:14:59

Szexuális zaklatás miatt azonnali hatállyal felbontották a norvég olimpiai gyorskorcsolya-válogatott amerikai szövetségi kapitányának, Peter Muellernek a szerződését.

A csapat egyik tagja, Maren Haugli jelezte a norvég szövetségnek, hogy a tréner október 31-én, Berlinben reggelizés közben szexuális célzatú megjegyzést tett rá. Az elnökség ezután hétfőn egyhangúlag úgy döntött, hogy menesztik a hat éve kapitánykodó Muellert.

A versenyzőként olimpiai aranyérmes szakember bocsánatot kért. Szerinte a szövetség túlreagálta az ügyet, a megjegyzést viccnek szánta, és cáfolta, hogy szexuálisan zaklatta volna Hauglit.

A válogatott elvileg kedden utazott volna az Egyesült Államokba, hogy felkészüljön a februári, vancouveri játékokra, de az eset miatt csütörtökön kel útra az alakulat.