Kiváló formában a kómából visszatérő síző

2009.11.26. 21:36

A vártnál hamarabb versenyezhet a világbajnok síző, Daniel Albrecht. A svájci versenyző januárban hatalmasat bukott, 138-cal száguldott a kitzbüheli lesikló edzésen, amikor a cél előtti utolsó lejtőn a hátára zuhant, koponya- és tüdősérüléseket szenvedett. 21 napig tartották mesterséges kómában, közben többször fel akarták ébreszteni, de a tüdeje egy fertőzés miatt nem működött megfelelően.

Ahány nap kóma, annyi hónap a kihagyás, ez az általános vélekedés, Albrecht viszont már májusban csatlakozott a válogatott kerethez, most pedig a legjobbakkal is együtt edzhet. Mi több: csak hat tizeddel maradt el a csúszás után Didier Cuche-től és Carlo Jankától, akik mindketten topversenyzők. Cuche tavaly megnyerte a szuper óriásműlesiklást, és világbajnoki aranyát Albrechtnek ajánlotta.

Edzője, Sepp Brunner szerint a gyors szakaszokon még látszik a lemaradása, de nem lenne meglepődve, ha december hatodikán már újra ott lenne az amerikai Világkupán, még az olimpiai csapatba is beverekedheti magát.

„Nagy lépést tettem, ez csak az első, mert más céljaim vannak, de ehhez még javítani kell a teljesítményemen” – mondta a Albrecht.

A reflexeit és a reakciósebességét még fejleszteni kell – ez a legfontosabb, mert a kondíció csak 10 százaléka a klasszisteljesítménynek -, de orvosa szerint, ha ilyen ütemben halad, akkor gyorsan utolérheti régi önmagát.