A hitelem is alig fizetem, de segítenék

2009.11.29. 12:42

Számlaszámot követeltek a hozzászólók, miután beszámoltunk róla, hogy a gyorskorcsolyázó Tóth Ágota milyen nehézségek között próbál kijutni a februári vancouveri olimpiára, ugyanis segíteni szeretnének. Eleget teszünk a kérésnek.

„Nem találom a szavakat. Nagyon jól esik, hogy ennyien segíteni szeretnének, komolyan mondom, erre nem számítottam” – írta a Calgaryban edzőtáborozó Tóth Ágota. Nemrég számoltunk be arról, hogy a februári vancouveri olimpiára kijutni akaró gyorskorcsolyázó egy kisebb idegösszeomlás után, mindössze 250 euróval a zsebében utazott el két hónapra Kanadába – a hazai szövetség kasszájából elfogyott a pénz, majd ő is felélte a megtakarított pénzét. A 22 éves sportoló azon lepődött meg ennyire, hogy a róla szóló írás hozzászólásaiban spontán adakozási roham tört ki: történetét hallva a kommentelők jelentős része felajánlotta, ha csak pár forinttal is, de segíteni akar Tóth Ágotának.

Tóth Ágota
Tóth Ágota

„Ha lenne egy számlaszám, én is küldenék pénzt! Meg talán mások is. Mindenki csak egy kicsit küldene, aki olvassa, talán segíthetnénk” – nyitotta a sort Neo logick, aztán tovább jöttek az ajánlkozások. „Halló! Sport Géza! Ha van rá lehetőséged, akkor kérj egy számlaszámot. És írd ki hivatalosan, mert én is szívesen utalnék át némi pénzt. Sport Géza, most tényleg tehetnél a sportért valamit” – írta kutasbandi, míg kommentstar elárulta, szűkösek a forrásai, mégis segítene: „Hidd el, én is alig bírom már a hitelem fizetni, de ha pár forinttal is, de segíteni szeretnék ennek a lánynak. Ő kitűnik valamivel az átlag közül.”

A kanadai magyarok is becsatlakoztak a segíteni akarók közé, például elinnen: „Kedves Ágota, mint írtam, én itt élek Calgaryban. Csóró vagyok, de ha bármiben segítségedre lehetek, szívesen segítenék.” A Vancouverben élő Landesz Tamás e-mailben jelentkezett. „Nagyon szívesen segítek, ha tudok bármiben Ágotának, ha tudok. Gondolok itt akar pénzbeli segítségre, vagy bármire, ha most, vagy esetleg később szüksége lenne rá. Jómagam is aktívan sportoltam fiatalabb koromban.  Nekem nem jelentene gondot pár száz vagy egy-két ezer dollárral hozzájárulni a felkészüléséhez, kvalifikációjához.”

Miután megkerestük Ágotát a hozzászólók kérésével, hogy adjuk meg a számlaszámát, amelyre a felajánlások érkezhetnek, nem szívesen tett eleget ennek.

„Azt azért szeretném kihangsúlyozni, hogy nem kéregetni szeretnék, hiszen nem is ez volt a cikk lényege. Nagyon sok erőt ad már az is, hogy ennyien gondolnak rám. Nekem tényleg csak annyi a problémám az egésszel, hogy nem szeretném, ha úgy jönne le a dolog, hogy "koldulok". Ha meglehetne oldani úgy, hogy ne ez érződjön belőle, akkor nagyon szívesen fogadom az önzetlen segítséget.”

Aki segíteni szeretne

Tóth Ágota számlaszáma (IBAN):
HU12-1201-2156-0009-3811-0010-0001
SWIFtT (BIC) kód: UBRT HU HB

Közben a gyorskorcsolyázók szakágvezető-helyettesétől, Egyed Krisztinától megtudtuk, Ágota és a szintén Calgaryban készülő Szöllősi Szabolcs – az ő felkészülését a NOB sportolói ösztöndíja segíti – egyre jobb eredményeket ér el. A múlt hétvégi versenyen Ágota egyéni csúcsokkal 1500 és 3000 méteren is teljesítette a decemberi calgary-i és Salt Lake City-i Világkupa-futamokon való induláshoz szükséges szintidőket, utóbbi távon pedig az Európa-bajnokságra is kvalifikálta magát. Szöllősi Szabolcs szintén egyéni csúcsot futva teljesítette 1000 méteren a Vk-szintet.