Stephen Colbert egy köcsög

2009.12.11. 20:35

Az egyik legjobb amerikai gyorskorcsolyázó, a 2006-ban olimpiai bajnok Shani Davis nemcsak nem kért sportága hirtelen jött támogatója, Stephen Colbert pénzéből, de a véleménye is lesújtó a humoristáról.

"Colbert egy köcsög. Ezt leírhatja az újságban is" - mondta a téli olimpiák első színes bőrű egyéni bajnoka, Shani Davis a kanadai sajtónak, majd visszautasította, hogy kifejtse a véleményét, nemet mondott egy interjúra és lelépett a helyszínről.

A korábban a Megyeri híd névadójának is ajánlkozó humorista, Stephen Colbert néhány hete lett az amerikai gyorskorcsolya-válogatott mezszponzora. A korcsolyázók költségvetéséből akkor kiesett 300 ezer dollár, mivel csődbe ment a holland DSB Bank.

Colbert vállalta, százezer dollárt ő ad, a többi pénzt pedig nézőitől kéri adoményként, cserébe a gyorskorcsolyázók combján ott feszít a Colbert Nation felirat. A humorista azt is feljánlotta, műsorában rendszeresen foglalkozik majd a sportággal.

kori450

Az amerikaiak talán legjobbja, a sajtónak rendszeresen témát szolgáltató Shani Davis már az elején jelezte, ő nem fogja viselni a Colbert feliratot. Megtehette, mert nincs támogatói szerződése a korcsolya-válogatottal.

Kirohanását az okozhatta, hogy a humorista műsorában alaposan kiosztotta a kanadaiakat, amiért nem akarják engedni edzeni az amerikai korcsolyázókat a vancouveri olimpiai pályán. Davis általában a saját szövetségével sincs jóban, Kanadában, Calgaryban pedig korábban sokat edzett, így nyilván kötődik a kandaiakhoz is.

Colbert, illetve stábja nem volt hajlandó kommentálni a kijelentést. A műsor nézői hétfőig már 250 ezer dollárt dobtak össze a gyorskorcsolyázóknak.