Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Sáncrekord is csak a 3. helyhez volt elég

2010.01.01. 19:02

A Négysáncverseny szilveszteri selejtezőben két versenyzőt zártak ki, az első állomáson győztes Andreas Kofler sem indulhatott volna, de végül is rajtengedélyt kapott. Összetettben megtartotta vezető helyét, a szintén kizárt Ammann pedig akkorát ugrott Garmisch Partenkirchenben, mint még soha senki.

Az ötvennyolcadszor megrendezett síugró Négysáncverseny második állomásán nem született meglepetés, az osztrák Schlierenzauer az első sorozatban a legjobb lett, a másodikban egy métert javított eredményén, és nyert

Nem volt viszont ennyire sima a verseny, hiszen az első sorozatban csak az ötödik helyet megszerző svájci Simon Ammann másodikra hihetetlenül nagyot ugrott: 143,5 méternél ért földet.

Az olimpiai bajnok ezzel sáncrekordot állított fel, így az élmezőnyt nyomás alatt tartotta, hiszen ha kicsit rövidebbre sikerül az ugrásuk, akkor nem tudnak Ammann elé kerülni, mégha előnyben is voltak korábban.

A svájcit végül megelőzte az a Loitzl is egy tizeddel, aki összességében öt és fél méterrel kisebbet ugrott nála, de a tartása, valamint az ugrás kivitelezése lenyűgözte a zsűrit.

A negyedik helyen végzett Andreas Kofler, de ezzel is magabiztosan tartja összetettbeli előnyét.

Ammann és Kofler részvétele a szombati edzés után nem is volt biztos, mert a ruházatukat szabálytalannak minősítették a szilveszteri selejtezőben, ezért kizárták őket, végül azonban rajtengedélyt kaptak. A most győztes Schlierenzauer nincs a legjobb háromban, mert elsőre csak kilencedik lett.

Jegyzőkönyv:

Eredmények:
1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 277,7 pont (136,5 m/137,5 m)
2. Wolfgang Loitzl (osztrák) 272,5 (135,0/135,0)
3. Simon Ammann (svájci) 272,4 (132,0/143,5)

Az állás két verseny után: 1. Andreas Kofler (osztrák) 537,1 pont, 2. Loitzl 517,9, 3. Janne Ahonen (finn) 512,5

Az 58. Négysáncverseny további programja:
január 3., vasárnap: Innsbruck (Ausztria)
január 6., szerda: Bischofshofen (Ausztria)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!