Valér
-1 °C
0 °C

Vonn bízik a teljes felépülésben

2010.01.04. 16:08

Hat héttel az első olimpiai verseny előtt bízik felépülésében Lindsey Vonn, az amerikaiak kétszeres világbajnok alpesi síelője, aki egy hete, a lienzi Világkupa-futamon szenvedett balesetet.

A 25 esztendős sportoló összezúzta a bal karját, de csontja nem tört el, így a vasárnapi, zágrábi Vk-állomáson már rajthoz állt, igaz, rögzítőkötéssel a karján. Vonn a fájdalmai miatt nem tudott versenybe szállni a dobogós pozíciókért, így elveszítette összetettbeli első helyét is, amelyet a német Maria Riesch vett át.

„Remélem, hogy a sérülésből már semmit sem fogok érzékelni Vancouverben - mondta Vonn. - Jól érzem magam, bár Zágrábban valóban nem tudtam tökéletesen koncentrálni. A legfőbb célom most az, hogy teljesen felépüljek, visszanyerjem az önbizalmamat, és egyáltalán ne érezzek semmilyen fájdalmat.”

A Vk-sorozat pénteken, az ausztriai Haus im Ennstalban folytatódik, ahol az első napon a múlt hónapban elmaradt Val d'Isere-i lesiklást pótolja a mezőny, majd szombaton újabb lesiklás, vasárnap pedig szuper-óriásműlesiklás szerepel a programban. Vancouverben február 14-én kerül sor a női alpesi síelők első versenyére.