Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ha elsül a lába, ott lehet Vancouverben

2010.01.06. 10:25

Még három versenyen van lehetősége az olimpiai részvétel kiharcolására a snowboardos Harmat Rózsának. A hét közepén a számára hazai pályának számító Murauban próbál meg a legjobb tizenhat közé kerülni, amivel nagy lépést tenne Vancouver felé.

"Nagy szám lenne, ha sikerülne kijutnia" - számolt be a jelenlegi legjobb magyar snowboardos olimpiai kvalifikációjának állásáról Szilágyi Ferenc. A szlalomosok között induló Harmat Rózsát versenyeztető Hungarian Snowboarding Kft. ügyvezetője elmondta, a magyar lány az észak-amerikai Világkupa-futamokon ugyan előrébb lépett, de a kijutáshoz nem került közelebb. Ha sikerülne a kvalifikáció, ő lenne az első magyar snowboardos az olimpián.

A huszonöt éves Harmat Rózsa jelenleg a 75. az olimpiai részvételt meghatározó világranglistán és az első harminc lehet ott a február 12-én kezdődő vancouveri játékokon. A szakadék tehát óriási, azonban a puszta számok ellenére nem teljesen reménytelen a magyar snowboardos helyzete, ugyanis a legjobb nemzetekből több versenyző is odaér a legjobbak közé, mint amennyit országonként ki lehet juttatni. Megesett a korábbi években az is, hogy a hetvenediknél is rosszabb helyezésű is ott lehetett a játékokon.

Szilágyi megjegyezte, már az is nagy eredmény, hogy a snowboardos a Világkupában versenyez, így a hetvenötödik hely szerénynek tűnhet, de sok munka van mögötte.

"Rózsának a negyvenedik hely környékére kellene érnie ahhoz, hogy komoly esélye legyen az olimpiai részvételre. Ehhez az kellene, hogy a hátralévő három verseny egyikén a legjobb tizenhatba jusson. Ha egyszer elsül a lába, ez még össze is jöhet."

Hét közben az ausztriai Murauban rendeznek Vk-t, ami szinte hazai pálya a jelenleg vállsérüléssel küzdő Harmatnak. A magyar bajnokságokat is a viszonylag közeli síparadicsomban tartják, ráadásul azon a lejtőn, ahol most a Világkupa is zajlik majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?