Ödön
1 °C
11 °C

Zavozin január 25-én lesz végleg magyar

2010.01.16. 11:09

Január 25-én teheti le állampolgársági esküjét Makszim Zavozin, aki jégtáncos párjával, Hoffmann Nórával a februári, vancouveri téli olimpiára készül.

"Minden a legnagyobb rendben, az Állampolgársági Hivatalban átvettem a köztársasági elnök úr által aláírt okiratot. Elvittem a II. kerületi Polgármesteri Hivatalba, ahol Láng Zsolt polgármester úr soron kívül, január 25-én hétfőre tűzte ki az állampolgársági eskütételét - mondta szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának Hoffmann György, Hoffmann Nóra édesapja. - Ezzel lányom párja hivatalosan is magyar állampolgár lesz, és miután az őszi kvalifikációs versenyen megszerezték az ötkarikás részvétel jogát, a szövetség javasolhatja vancouveri indulásukat."

A Moszkvában született, korábban amerikai színekben junior világbajnok sportoló honosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a kettős jégre léphessen a február 12-én rajtoló téli játékokon.

Hoffmann György elmondta azt is, hogy a duó pénteken késő este hazaérkezett a moszkvai edzőtáborozásból és vasárnap indul a többiekkel Tallinnba, a hétfőn kezdődő Európa-bajnokságra.