Feneket villantott a világbajnok bobos

2010.01.21. 14:33 Módosítva: 2010.01.21. 14:33

A bobosok hétvégi St. Moritz-i Világkupa-futamán a világbajnok brit női páros egyik tagjával kínos ruhabaleset történt: második siklásuk rajtjánál Gillian Cooke fenekén szétszakadt a ruha.

A női kettesek között az első csúszás után hetedik brit páros odaállt a rajthoz, a kormányos, Nicola Minichiello és fékezője, Gillian Cooke koncentráltak, majd utóbbi feszített egyet magán, és egy pillanat alatt szétszakadt a ruhája, épp a feneke közepén. Cooke azonban nem zavartatta magát a feltehetően jól érezhető hidegtől, hanem meglökte a bobot és párjával lecsúsztak.

Ez a csúszás nem lett olyan jó, mint az első, csak a tizedik helyre volt jó a 2. sorozatban, de Minichiellóék összesítésben így is hetedikek lettek.

A kínos ruhabaleset népszerű lett a videómegosztó oldalakon, de Minichiellóék nem kommentálták az estet, aztán a honlapjukon elmondták, mi történt.

"Gill testhezálló ruhájával szerencsétlen baleset történt, és így bepillantást engedett a bobozás egy másik alfajába."

A bobosok próbálták elviccelni az esetet, Cooke elmondta, sportolóként hozzá kellett szoknia a váratlan dolgokhoz. "Ha ettől gyorsabbak leszünk, akkor máskor is megcsinálom" - tette hozzá.

Egy ilyen fenékvillantással be lehet kerülni a hírekbe, de Cooke-ék a sportágon belül már valakik. A kétszeres olimpikon, vb-2. Minichiello 2008-ban új fékezőt keresett magának, a válogatóra jelentkezett Cooke, aki atlétaként több skót rekordot is tartott hármasugrásban, rúdugrásban és rövidtávfutónak is jó volt.

Gillian Cooke és párja
Gillian Cooke és párja

Októberben került a csapatba és végigversenyezte a szezont, a Vk-ban ezüstöt, bronzot szerzett Minichiello oldalán, összesítésben harmadikok lettek. Aztán az Eb-n bronzot szereztek, februárban következett a vébé, amelyen nagy meglepetésre, első brit csapatként aranyat nyertek.

A páros idén gyengébben muzsikál, a St. Moritz-i hetedik hely volt a legjobbjuk a szezonban, csak tizenharmadikok a rangsorban. Ha a formájuk alapján nem is, a vb-arany miatt mindenképp éremesélyesnek számítanak Vancouverben.